Scrisoare deschisă către Victor Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnule Ponta, vă scriu din partea a milioane de români care aşteaptă cu disperare actualizarea listei cu medicamente compensate şi gratuite. Vă scriu, de asemenea, din partea pensionarilor români nevoiţi să-şi dea chiar şi toată pensia pentru a achita contravaloarea medicamentelor de care au aşa mare nevoie!

La ce bun că statul subvenţionează cu 90% tratamentul pentru cei cu pensii de până la 700 de lei, dacă medicamentele de care pot beneficia sunt depăşite din punct de vedere terapeutic?

Domnule Ponta,
vi se  pare normal ca pensionarilor şi celorlalţi bolnavi să li se prescrie medicamente de ultimă generaţie, pentru ca mai apoi, când ajung la farmacie, să afle cu stupoare că medicamentul cu pricina nu este compensat? De ce nu actualizaţi, aşa cum aţi promis, lista de medicamente? De ce amânaţi luarea unei decizii în acest sens?

Vi se pare normal ca românii să aibă de ales între a-şi plăti întreţinerea şi a-şi lua de mâncare sau de a-şi procura medicamentul de care au nevoie pentru a rămâne în viaţă?

Domnule Ponta,
promisiunile de actualizare a listei nu-i încălzesc pe pensionari, iar gogoşile pe care vindeţi la televizor nu ţin de foame!

Dacă voi câştiga mandatul de senator din colegiul 8, Bucureşti, primele două legi pe care le voi iniţia sunt următoarele:

  • Actualizarea urgentă a listei medicamentelor compensate şi gratuite şi includerea pe listă a unor medicamentele inovatoare, de ultimă generaţie - Haideţi să punem capăt mafiei din domeniul farmaceutic şi mafiei din spitale şi vă garantez că vom găsi fondurile necesare pentru a acoperi costurile suplimentare la bugetul de stat.
  • Subvenţionarea  cu 100% a medicamentelor pentru cei cu pensie de până la 750 de lei - Voi propune atât creşterea procentului de subvenţionare, cât şi ridicarea limitei de aplicabilitate a subvenţionării. După ce au muncit o viaţă întreagă bătrânii ar trebui măcar să beneficieze de medicamente gratuite, căci de servicii medicale mizere şi de spagă la medici s-au săturat! Şi pentru că Guvernul pe care îl conduceţi introduce taxe pentru taxe şi scumpiri peste scumpiri, voi propune ca pragul actual de 700 de lei să fie revizuit numaidecât.   

 
Petru Luhan, candidat PDL la Senatul României, Colegiul 8, Bucureşti               
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite