Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Se lucrează la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti. „Avem în jur de 100 de oameni mobilizaţi pe şantier” VIDEO

3
4 May 2021 09:08:40
Autor: Călin Gavrilaş
Lucrări la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti foto: FB/CNAIR
Lucrări la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti foto: FB/CNAIR

inginerii care coordonează lucrările pe şantier spun că pentru prima porţiune sunt prevăzute 27 de structuri definite ca poduri.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini cu lucrările de la lotul 1 al viitoarei autostrăzi ce leagă Sibiul de Piteşti.

Doi ingineri, Bogdan Alexandru şi Cristea Robert, au prezentat detaliile tehnice ale proiectului la care lucrează în prezent.

”Vorbim de pe axul 50 al Podului (una dintre axele principale) unde lucrările sunt realizate în prezent. Este una dintre axele care va susţine execuţia în consolă echilibrată a podului.  Folosim un sistem de cărucioare şi se va betona tot podul din secţiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon. În axul 40 care este în spatele nostru în partea dreaptă pe calea spre Piteşti avem capul de pilă care este finalizat”, spune Bogdan Alexandru.

Inginerul Bogdan Alexandru explică faptul că pe acest prim tronson „există 27 de structuri definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) şi încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor şi permeabilitatea în transversala autostrăzii (aşa numitele ecoducte)”.

În acest moment, la autostradă se lucrează cu aproximativ 100 de oameni, dar inginerii nu exclud posibilitatea de a suplimenta numărul acestora.

”În momentul de faţă avem în jur de 100 de oameni mobilizaţi ca forţă de muncă în şantier. Mobilizarea pe şantier este suficientă în momentul de faţă. Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe şantier.

Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim şi sigur vom reuşi să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părţile şi facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, a concluzionat inginerul Cristea Robert.

VIDEO: CNAIR/Facebook

Citeşte şi:

Au fost aduse utilajele pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Când încep lucrările

Alcoolemie de 0.05 mg/l din cauza unui suc de afine. Cum şi-a păstrat permisul o şoferiţă oprită pe autostradă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gyll
4.05.2021, 09:17:41

Ha, dar acest lot unde este, în continuare de la Sibiu sau de la Pitești.

+8 (8 voturi)
West
4.05.2021, 09:39:43

este un ciot de 13 km , este practic un 'nimic'! nu se va schimba nimic! banii romnailor vor merge tot in pensii speciale necontributive obscene la 45 de ani(record in lumea civilizata la diferentele intre pensiile esentilalilor si cel ale productivilor) si vor merge si in salariile bugetarilor (cu 70% mai mari decat in privat, tot record in lumea civiliizata) nu se va schimba nimic! s inu schimba nimic pt ca pot! si pt ca nimeni nu see revolta!

-6 (14 voturi)
Emil Popescu
4.05.2021, 13:48:38

100 de oameni ? Hitler a construit autostrazi cu mii de oameni si in termen record.

Modifică Setările