Se lucrează la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti. „Avem în jur de 100 de oameni mobilizaţi pe şantier” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti foto: FB/CNAIR
Lucrări la primul lot de autostradă Sibiu-Piteşti foto: FB/CNAIR

inginerii care coordonează lucrările pe şantier spun că pentru prima porţiune sunt prevăzute 27 de structuri definite ca poduri.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini cu lucrările de la lotul 1 al viitoarei autostrăzi ce leagă Sibiul de Piteşti.

Doi ingineri, Bogdan Alexandru şi Cristea Robert, au prezentat detaliile tehnice ale proiectului la care lucrează în prezent.

”Vorbim de pe axul 50 al Podului (una dintre axele principale) unde lucrările sunt realizate în prezent. Este una dintre axele care va susţine execuţia în consolă echilibrată a podului.  Folosim un sistem de cărucioare şi se va betona tot podul din secţiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon. În axul 40 care este în spatele nostru în partea dreaptă pe calea spre Piteşti avem capul de pilă care este finalizat”, spune Bogdan Alexandru.

Inginerul Bogdan Alexandru explică faptul că pe acest prim tronson „există 27 de structuri definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) şi încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor şi permeabilitatea în transversala autostrăzii (aşa numitele ecoducte)”.

În acest moment, la autostradă se lucrează cu aproximativ 100 de oameni, dar inginerii nu exclud posibilitatea de a suplimenta numărul acestora.

”În momentul de faţă avem în jur de 100 de oameni mobilizaţi ca forţă de muncă în şantier. Mobilizarea pe şantier este suficientă în momentul de faţă. Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe şantier.

Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim şi sigur vom reuşi să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părţile şi facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, a concluzionat inginerul Cristea Robert.

VIDEO: CNAIR/Facebook

Citeşte şi:

Au fost aduse utilajele pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Când încep lucrările

Alcoolemie de 0.05 mg/l din cauza unui suc de afine. Cum şi-a păstrat permisul o şoferiţă oprită pe autostradă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite