Sebastian Ghiţă, ameninţări la adresa protestatarilor #Rezist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în Serbia, unde a fugit de mandatele de arestare emise de DNA pe numele său, şi proaspăt candidat la alegerile europarlamentare din partea alianţei PRM+PRU, Sebastian Ghiţă i-a ameninţat luni seară pe protestatarii #Rezist, care s-au alăturat protestului magistraţilor.

„Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la PRU, care să le dea nişte şuturi în fund şi să-i trimită acasă, că dacă poliţia nu-i trimite acasă o să-i trimitem noi (...) Facem ca oriunde. Dacă avem o lege şi o instituţie şi poliţia nu face nimic, că nu se poate să spargă geamuri şi să-l bată pe ministru sau judecător. Asta curând se va termina! Dacă poliţia nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei”, a spus Sebastian Ghiţă, la postul România TV.

Membrul CNA Dorina Rusu a declarat că instituţia a primit plângeri "de ordinul sutelor şi curg într-una", la adresa postului România TV după acest episod.

Duminică, fostul deputat PSD a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare urmând a ocupa prima poziţie a listei pe care o va prezenta Alianţa PRM + PRU. „Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană!”, a declarat Ghiţă.

Curtea de Apel Ploieşti a revocat săptămâna trecută ultimul mandat de arestare emis pe numele fostului deputat PSD. Mandatul fusese cerut de procurorii DNA Ploieşti în decembrie 2016, atunci când Sebastian Ghiţă a fugit din ţară după ce a rămas fără imunitate parlamentară. DNA Ploieşti a cerut arestarea fostului deputat de Prahova în toate cele cinci dosare în care are calitatea de inculpat: Dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru fapte de corupţie alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma; Dosarul Asesoft, în care Ghiţă a fost trimis în judecată alături de fostul edil al Ploieştiului, Iulian Bădescu, unde procurorii susţin că la instigarea lui Ghiţă, Bădescu a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, o finanţare nerambursabilă de 1.500.000 lei; dosarul în care a fost trimis în judecată (şi achitat pe fond) alături de foşti şefi al Poliţiei Prahova, unde Ghiţă este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani şi santaj; Dosarul „Ponta-Blair”, în care omul de afaceri este acuzat că ar fi plătit vizita în România a fostului premier britanic, în schimbul unui loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor; şi Dosarul Teamnet, în care procurorii susţin că Ghiţă ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite