Secretarul general al Guvernului: Slujbele de Crăciun se pot desfăşura şi în interiorul bisericilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, a anunţat, vineri, că slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Tănase a precizat, într-o postare pe Facebook, că autorităţile caută soluţii, astfel încât credincioşii să fie în siguranţă.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

Anunţul reprezentantului Guvernului are loc în contextul scandalului privind organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei din judeţul Constanţa.

Arhiepiscopul Teodosie este, din nou, în centrul atenţiei odată cu apropierea zilei de 30 noiembrie, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Pentru Dobrogea, era o tradiţie ca în această zi mii de pelerini să vină să se închine la mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.

Doar că, numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2 au determinat autorităţile judeţene să decidă interzicerea pelerinajului. Iniţial, ÎPS Teodosie s-a adresat instanţei pentru suspendarea Hotărârii 72 din 10.11. 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care prevede interdicţia amintită. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să-i respingă solicitarea. 

Citeşte şi:

Cum a sfidat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mai toate regulile sanitare de prevenţie din pandemie

„Cruciada“ înalt prea-răzvrătitului Teodosie în Constanţa carantinată. Poliţia a intrat peste el la slujbă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite