Secţia pentru judecători a CSM a exclus din magistratură un judecător şi a sancţionat alţi trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consiliul superior al magistraturii
consiliul superior al magistraturii

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consilului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, excluderea din magistratură a unui judecător şi sancţionarea altor trei, pentru mai multe abateri de la statutul magistraţilor.

 Acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Răzvan Vladimir Davidencu, judecător în Judecătoriei Hârşova a fost admisă de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM. Davidencu a fost exclus din magistratură după ce a fost acuzat de absenţe nemotivate de la serviciu în mod repetat, nerespectarea soluţionării dosarelor cu celeritate şi de nerespectarea deciziilor luate de conducătorul instituţiei, potrivit unui comunicat al CSM.  

Hotărârea secţiei urmează a fi redactată şi publicată pe site-ul CSM  în termen de 20 de zile de la pronunţare. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Secţia a decis sancţionarea cu diminuarea salariului cu 10 la sută pentru o perioadă de trei luni în cazul Marianei Popa, judecător în cadrul Tribunalului Vrancea. Ea este acuzată de "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Aceeaşi acuzaţie s-a reţinut şi în cazul Elenei Bărbulescu, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti. Ea a fost sancţionată cu “avertisment”.
Tot “avertisment” a primit şi Dana Iuliana Moldovan, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov, pentru "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”, se mai arată în comunicat.

Şi aceste decizii pot fi atacate la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite