Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Secţia pentru procurori a CSM despre declaraţiile lui Tăriceanu: Depăşesc limitele discursului public acceptabil

6
14 Mar 2019 18:07:25
Autor: Laurenţiu Sirbu
Calin Popescu Tariceanu la Congresul PSD FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
Calin Popescu Tariceanu la Congresul PSD FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Secţia pentru procurori a CSM a transmis joi, cu privire la declaraţiile lui Tăriceanu, că acreditarea ideii că procurorii îşi desfăşoară activitatea abuziv, cu încălcarea legii, depăşeşte limitele discursului public acceptabil, cu consecinţa încălcării demnităţii profesionale şi a prestigiului funcţiei de procuror.

"Secţia pentru procurori dezavuează public declaraţiile domnului Călin Popescu- Tăriceanu, preşedintele Senatului României, din data de 13 martie 2018, în cadrul emisiunii ,,Jurnalul de seară”, difuzată de postul de televiziune Digi 24.Având în vedere lansarea, preluarea şi amplificarea în spaţiul public, prin intermediul mass media, a unor afirmaţii foarte grave privitoare la activitatea procurorilor, Secţia constată că acestea s-au intensificat, dobândind un real potenţial de afectare a reputaţiei profesionale, a demnităţii şi prestigiului profesiei de procuror", transmite Secţia pentru procurori a CSM, într-un comunicat de presă transmis joi.

Secţia pentru procurori subliniază că procurorii îşi desfăşoară activitatea conform dispoziţiilor legale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor".

"Acreditarea ideii în spaţiul public că procurorii îşi desfăşoară activitatea în mod abuziv, cu depăşirea cadrului legal aplicabil, depăşeste limitele discursului public acceptabil, cu consecinţa încălcării demnităţii profesionale şi a prestigiului funcţiei de procuror. Secţia pentru procurori, fără a încălca dreptul la liberă exprimare al oricărui cetăţean, atrage atenţia că discursul public trebuie să fie unul echilibrat, care să nu aducă atingere activităţii procurorilor şi imaginii de ansamblu a acestui corp profesional şi reaminteşte înalţilor reprezentanţi ai statului că respectarea principiului separaţiei puterilor în stat şi al cooperării loiale impune, înainte de toate, respect reciproc şi responsabilitate", se mai arată în comunicatul procurorilor CSM.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că este siderat când vede oameni care susţin un procuror. „Sunt siderat când văd oameni care susţin un procuror. România democratică e România procurorilor? Nu cred lucrul ăsta. Vine împotriva convingerilor mele cele mai profunde. Am trăit în comunism, familia mea a avut de suferit. Sunt oameni care au suferit datorită metodelor pe care procuratura le-a utilizat din nou în România în ultimii 10-12 ani. Servicii secrete, dosare secrete, totul făcut să îl înfunde pe X sau pe Y. Sunt partide care au fost decimate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

kitty kat
14.03.2019, 19:00:13

Tåriceanu delireazå si nu e prima datå. Ii tremurå izmenele de frica procurorilor?

+2 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
15.03.2019, 00:46:03

...cum sa nu delireze cand e sifilitic in ultima faza cu bashici purulente cu metastaze la creierul ala de berbec ofilit dupa viata depravata pe care a dus-o cu toate putorile de boschetari....

Sorin Barbul
14.03.2019, 19:16:46

Trădiceanu bate din nou câmpii și e normal că a luat-o peste botic,

+1 (3 voturi)
m lupascu
14.03.2019, 19:39:33

- conducatorii criminali ai celui de.al doilea parlament ilegitim 300

+2 (4 voturi)
PETRE
14.03.2019, 19:54:11

Tariceanu? Unii au luat-o in gluma si noi ne-am trezit cu el sef la senat. Ce sa ceri, bre, de la un astefl de om? Numai prostii, numai jaf, numai incompetenta. Dar, bine sprijinit de cei pe care-i ajuta (sa fure).

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)