Senatorul Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA. Motivul: o mită de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Dan Şova s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Tot joi, Senatul a încuviinţat cererea procurorilor de reţinere şi arestare preventivă a lui Şova. Senatorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Vineri dimineaţă, la ora 09.30,  Şova va fi prezentat judecătorilor de la Curtea Supremă cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Astfel, senatorul îşi va petrece noaptea în Arestul Central al Poliţiei. Şova a ajuns la sediul DNA în jurul orei 15.10, după ce a fost citat de procurori în dosarul în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Înainte de a intra în sediul instituţiei. senatorul nu a vrut să dea declaraţii în faţa presei.

În acest caz, procurorii anticorupţie au cerut Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, cerere admisă cu 95 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”.

Ce acuzaţii aduce DNA

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Mihai Bălan a fost reţinut săptămâna trecută de procurorii DNA, care o zi mai târziu au cerut Curţii Supreme arestarea lui preventivă. Solicitarea a fost însă respinsă de instanţă, care a dispus luarea măsuri controlului judiciar. 

Bălan este acuzat de abuz în serviciu.

Dan Şova este acuzat şi în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite