Sora regizorului Sergiu Nicolaescu confirmă că incinerarea a fost dorinţa lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la vârsta de 82 de ani
Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la vârsta de 82 de ani

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului Sergiu Nicolaescu, a declarat, vineri, la un post tv, că a fost ideea fratelui ei să fie incinerat, iar dorinţa îi va fi respectată.

„Incinerarea a fost ideea fratelui meu. Am vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-miu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu. Nu daţi vina pe nevastă şi pe nu ştiu ce. Nu vă luaţi după bârfe”, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

Cât despre averea regizorului, Iolanda Nicolescu, în vârstă de 86 de ani, a precizat că fratele ei avea bani dinainte de Revoluţie pentru filmele făcute.

„Fratele meu are banii dinainte de Revoluţie, pentru 26 de filme făcute în străinătate pentru care lua valută. Statul român îl lăsa pentru că îi lua 60% din bani şi el numai 40%. Absolut tot ce are sunt dinainte de Revoluţie”, a spus sora regizorului.

Şi Monica Pop, manager general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a declarat că Sergiu Nicolaescu a vrut să fie incinerat, iar soţia sa Dana Nicolaescu nu face altceva decât să-i respecte dorinţa.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.

 Totodată, familia lui Sergiu Nicolaescu „solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa Maestrului”.

Incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a atras atenţia că incinerarea a fost „dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi a solicitat presei să trateze „cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei".

Arhiepiscopia Bucureşti a făcut un apel către familia regizorului Sergiu Nicolaescu, pentru ca maestrul să fie înmormântat după obiceiurile creştine, însă apropiaţii acestuia doresc să îi respecte în totalitate dorinţa testamentară, cea de a fi incinerat. BOR nu susţine practica necreştină a incinerării, deoarece aceasta se împotriveşte credinţei ortodoxe pe care au fost întemeiate hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat, joi,  la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Moartea regizorului Sergiu Nicolaescu şi dorinţa sa pentru a fi incinerat în loc să fie înhumat a deschis nouă dezbatere publică cu privire la acese două ritualuri de înmormântare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite