Văduva albă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zguduitoare secvenţele care au însoţit incinerarea lui Sergiu Nicolaescu! O zi memorabilă, trist-memorabilă, dramatic-memorabilă. Rareori se adună la un loc atâta durere amestecată cu revoltă.

Oamenii adunaţi în faţa Crematoriului din Vitan-Bârzeşti, ţinuţi la distanţă de traseul sicriului, au identificat Răul Absolut în Dana Nicolaescu, fostă Ionică, văduva în vârstă de 35 de ani a lui Sergiu Nicolaescu. Femeia care a intrat în viaţa marelui regizor pe când era minoră şi i-a stat alături până când el a devenit cenuşă.

Şocant tablou: s-au căsătorit când el avea 65 de ani, iar ea 18; s-au despărţit când el avea 82 de ani, iar ea 35. În cei 47 de ani care-i despărţeau încap toate bucuriile şi frustrările lumii.

În trei zile, 3-5 ianuarie 2013, femeia aceasta a devenit personaj naţional. Toată românimea discută despre ea, majoritatea compatrioţilor o pun la zid pentru că ea, discreta tânără soţie a lui Sergiu Nicolaescu, n-a ştiut să răspundă la trei întrebări care frământă o ţară întreagă:

  • De ce l-a incinerat şi nu l-a înmormântat creştineşte, cu slujbă şi cu sobor de preoţi?
  • De ce a prezentat publicului un sicriu închis, astfel încât marele dispărut să nu fie văzut de nimeni?
  • De ce a îmbrăcat un palton alb, când doliul la creştini se exprimă prin culoarea neagră?

Sunt trei întrebări cu răspunsuri grele, misterioase, complicate. Incinerarea, secretomania şi Femeia în alb (sau Văduva albă). Toate, însoţite de scandarea de tip mitingist care se auzea din afara zidurilor între care se pregătea rugul: „Nu-l ardeţi! Nu-l ardeţi!”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite