Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei preia toate cazurile de malpraxis, morţi suspecte şi agresiuni sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei se reorganizează şi înfiinţează, în cadrul Serviciului Omoruri, mai multe Birouri în cadrul cărora ofiţerii vor instrumenta infracţiunile comise cu violenţă. Tot la Poliţia Capitalei, la Biroul Morţi Suspecte, vor fi anchetate de acum şi cazurile de malpraxis care până recent erau instrumentate de poliţiştii de la Secţia pe raza căreia se întâmplau.

„Avem structuri noi înfiinţate în cadrul Serviciului Omoruri, un birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morţi suspecte la nivel central. Uciderile din culpă, până de curând, erau anchetate la nivelul secţiilor de poliţie, ceea ce crea unele greutăţi în soluţionare. Pentru soluţionarea unor astfel de cazuri sunt necesare cunoştinţe de medicină legală aprofundate, uneori chiar şi noţiuni generale de medicină, traumatologie”, a explicat ieri Radu Gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei.

Acesta a adăugat că a fost înfiinţat şi Biroul de Agresiuni Sexuale unde poliţiştii vor instrumenta toate cauzele ce vizează astfel de fapte inclusiv agresiunile sexuale împotriva minorilor. 19 poliţişti vor face parte din acest birou. „La Biroul de Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri se doreşte o investigare centralizată a infracţiunilor la viaţa sexuală comise asupra minorilor. Cei care se ocupă de astfel de infracţiuni, cunoaştem şi exemplele sunt recente, nu au o zonă anume şi gradul lor de repetatibilitate este foarte mare. Avem nevoie de acest lucru pentru a preîntâmpina ca astfel de persoane să comită fapte multe pe o perioadă lungă de timp”, a mai spus Radu Gavriş.

Tot în cadrul reorganizării, va mai fi înfiinţat şi Serviciul Grupări Infracţionale Violente, care se va ocupa de două aspecte: judiciar şi economic şi violenţa stradală.

„Un alt birou este Biroul Vătămări Corporale din Culpă. Secţiile de poliţie primesc sesizări, iar numărul acestora este în creştere cu privire la calitatea activităţilor profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greşită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate şi prezintă particularităţi care ţin de modul cum s-a desfăşurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfăşurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijenţe medicale”, conchide Gavriş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite