Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Conflictul româno-maghiar poate izbucni de la un selfie! Un copil de 15 ani a stârnit furia maghiarilor din Sfântu Gheorghe după ce s-a pozat cu steagul României

100
17 Mar 2014 19:38:54
Autor: Mediafax
Gestul adolescentului a stârnit furia maghiarilor. FOTO dantanasa.ro
Gestul adolescentului a stârnit furia maghiarilor. FOTO dantanasa.ro

Un adolescent din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul românesc, sâmbătă, având pe fundal mii de maghiari ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, şi a postat poza pe Facebook a primit mai multe ameninţări pe reţeaua de socializare, unde s-a iscat o dispută între români şi maghiari.

Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni şi care aveau steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.
 
El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români şi maghiari.
 
Până în prezent, peste 440 de utilizatori ai reţelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se şi mai multe persoane de etnie maghiară care îl ameninţă cu bătaia pe băiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: "În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă", iar în altul, David Laszlo scrie: "Cred că meriţi o bătaie mare". Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: "Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti", în timp ce Sanci Kanyo scrie: "Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau".
 
Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina, eleva din oraşul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la şcoală cu o bentiţă tricoloră.
 
"Sunt alături de tine, Cosmin, şi te susţin pentru că am trecut şi eu prin asta..să nu-ţi fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală şi nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scrie Sabina.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin, a declarat pentru Mediafax că nu a fost depusă nicio plângere în legătură cu ameninţările la adresa băiatului.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna nu au putut fi contactaţi.
 
Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.
 
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna afirma atunci că situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna a fost una singulară şi că orice persoană are dreptul de a-şi manifesta convingerile şi prin purtarea unor însemne naţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

crina
17.03.2014, 19:49:53

Sa mai zica cineva ca in Romania nu exista gender equality!!

+5 (13 voturi)
G M
17.03.2014, 19:57:10

Trebuia si anul acesta un tantalau sa provoace scandal. Chiar se crede ca gestul asta e unul de curaj ?

-26 (44 voturi)
Sârma!
17.03.2014, 20:16:53

Commentul la omeni sub 30 de ani si fără 20 de cărți citite(de buna voie ) in viața nu prea contează , cei care scriu commenturi de ura in timp ce doar sparg semințele in fata blocului si prefac ca sunt istorici pe Videouri YouTube nu trebuie băgat in seama ,, pustiul sa băgat si el in seama sa invite si pe el cineva in București sa vadă si el capitala si poate va primi si un premiu de 100 de lei de la FUnar. , ca si sabina care habar nu avea de steagul României doar a pus o pe cap sa se bage si ea ,, defapt a pus o invers ca si cei care au vopsit turnul de răcire a combinatului. Din Tg Mureș ,,, cred ca sunt neocomunist

-15 (27 voturi)
Sârma!
17.03.2014, 20:20:17

Nici nu înțeleg pe maghiari care se stresează pe steagul României de azi fiindcă si aia este preluări de la maghiari din Transilvania (dacă nu crezi caută pe Google înainte sa scrii vreo tâmpenie)

-12 (20 voturi)
Sârma!
17.03.2014, 20:25:21

Nici odată nu e prea devreme sa începi naționalismul , apropo știe cineva adresa la pustiu sa ii trimit vreo 5 lei sa se tundă ;))))

-17 (25 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările