VIDEO Silviu Predoiu, fostul şef al SIE despre #Teleormanleaks: Sunt convins că nu serviciile au fost în spatele valizei cu documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a declarat, în cadrul unui interviu pentru „Adevărul”, că în opinia sa celebra valiză cu documente de la societatea TelDrum ajunsă la jurnaliştii de la Rise Project nu este o operaţiune a „serviciilor”.

Fostul şef a SIE a susţinut că formularea generală „servicii”, folosită în astfel de cazuri, este cea care permite uşurinţa cu care circulă astfel de teorii.

„ În servicii totul se raportează şi se decontează. Se pune întrebarea: cine a discutat cu oamenii din curte? Nu ştiu cine a dus, cine a găsit-o şi sincer nu mă interesează. Mi se pare că e o greşeală plecând de la „se bănuieşte că serviciile”. Nu cred că serviciile sunt implicate. Convingerea mea e că nimeni din servicii şi-ar permite să se bage în poveste”, a declarat Silviu Predoiu.

   

Cine este Silviu Predoiu

Silviu Predoiu (n. 5 august 1958, Bucureşti) a îndeplinit de patru ori funcţia de director interimar al Serviciului de Informaţii Externe, în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 - 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 - 5 iulie 2018.

Silviu Predoiu are 60 ani şi a fost prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005, până în luna august a acestui an, când a fost trecut în rezervă de preşdintele Iohannis. A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universităţii Bucureşti, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA şi ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum şi programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.

A parcurs toate etapele unei cariere operative şi a desfăşurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalităţii organizate, antiterorism, protecţie internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcţiile de şef direcţie, şef direcţie generală şi adjunct al directorului SIE.

A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 şi înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 şi general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obţinute în carieră, Predoiu a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” şi Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite