Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Sindicaliştii din industria de apărare protestează miercuri la Guvern

2
10 Sep 2019 13:39:23
Autor: Valentin Bolocan

Sindicatele din industria de apărare vor protesta mâine şi poimâine, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei, la Guvern. Motivul acţiunii este nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate, în luna iulie, în cadrul discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezenţa Vioricăi Dăncilă.

“Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA este alături de membrii săi şi le susţine revendicările justificate. Reamintim guvernului că dialogul social reprezintă un mecanism esenţial în fundamentarea de politici publice la nivel european şi presupune nu doar discuţii şi angajamente lipsite de consecinţe, ci şi asumarea şi aplicarea rezultatului consensualizat”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor.

Între altele, sindicatele din industria de apărare cer ca industria de profil să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. “Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui”, se arată în comunicat.

În plus, sindicaliştii cer rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau I.T.-işti. Concret, este vorba de emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal, conform promisiunii făcute Orlando Teodorovici şi Nicolae Bădălău . 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iosiv Varga
10.09.2019, 13:50:32

Corect ! Sa se faca armamentul si componentele in Rom,ania,sa crestem economic noi nu altii...dar sindicalistii nu se gandesc la comisioanele uriase pe care le primesc suspusii negociatori penmtru fiarele vechi achizitionate pe post de arme ...moderne! Daca ele se fac in Romania ...dispare comisionul si si nici minisrtrii nici secretarii de stat,nici alti bagatori de spaga-n conturi exotice nu mai sunt interesati...,deci ...

Sacha Durand
10.09.2019, 14:30:03

Mai bine s-ar face autostrazi ,spitale si scoli decat armament ! .... cat despre impozite,lasa sa plateasca doar fraierii....ca altii sunt cu mot si n-au chef ! Vai de noi !....la fiecare colt de strada sare cate un smintit ....

Modifică Setările