Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Sindicaliştii din silvicultură protestează în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi cer susţinerea împăduririlor

4
21 Apr 2021 07:57:25
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează miercuri un protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

Sindicaliştii doresc, printre altele, acordarea alocaţiilor locale pentru susţinerea administrării fondului forestier proprietate publică a statului, administrarea ariilor naturale protejate, creşterea şi ameliorarea cailor de rasă, susţinerea activităţilor de împăduriri, precum şi menţinerea locurilor de muncă la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

FSS mai solicită sprijinul ministerului pentru dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenţie şi de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic şi ale Codului Silvic.

De asemenea, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva solicită intervenţia MMAP pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 234/2019 de modificare şi completare a Statutului personalului silvic, act normativ care a creat baza legală necesară pentru redarea demnităţii profesiei de silvicultor, pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de salarizare a personalului silvic, conform Agerpres.

Sivicultorii mai doresc de la Ministerul Mediului şi adaptarea sistemului de urmărire a materialului lemnos SUMAL la necesităţile reale ale sectorului silvic din România, pentru a se evita blocajele din activitatea administratorilor de păduri şi a operatorilor economici. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Un cititor
21.04.2021, 08:32:24

Astia sunt primii care devalizeaza padurile !!! Daca ar sustine padurile s-ar lupta intai cu mafia din interior !!!

+1 (1 vot)
TARII GARDIANUL
21.04.2021, 08:49:41

Hotul padurilor, la care trebuie sa mearga sindicalistii, se afla chiar printre ei. O multime de padurari si inspectri silvici se gasesc in oiciile silvice din toata tara, corupti, rapaci si dezinteresati. Capul mafiei din padure, se afla insa, la Cotroceni. A sadit un copac, pentru imagine, dar, a defrisat un milion de hectare de paduri chiar si, seculare. Padurarul corrupt si sinistru de toxic ce este, nu este altul decat...Joiannis Viermer KKnndis Blockannis. La el trebuie sa mergeti daca vreti s protejati padurile.

+1 (1 vot)
muresan anna
21.04.2021, 08:52:30

Iar sindicalistii! Printre altele, mentinerea locurilor de munca. Cum sa garantezi asa ceva, pe banii cui? Sa se angajeze in privat, sa vada cine le garanteaza locul de munca. Dar statul la stat trebuie platit de fiecare contribuabil, ca doar ei sunt speciali!

Robert Oppenheimer
21.04.2021, 11:12:04

Pai in Vrancea este loc de impadurit, ca altceva nu-i. L-ati avut secretar de stat pe Puiu, care santaja directorii de regii. Pana acum a schimbat prin santaj vreo 20. Vedeti cat a strans si luati-i banii, ca sa puteti plati drone canadiene, ce planteaza de 10 ori mai repede decat omul. Simplu! Bani sunt, tehnica este, ce mare lucru? Trebuie doar sa vrei. Nu-i asa, Puiule? Sau tu zbori acum, ca ti-ai dat demisia de nenorocit ce esti?

Modifică Setările