Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Doar 9000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor spun că nu s-a făcut campanie pentru vaccinarea deţinuţilor
Sindicatele din Administraţia Penitenciarelor spun că nu s-a făcut campanie pentru vaccinarea deţinuţilor

Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care acuză că nu a fost făcută o campanie în rândurile deţinuţilor, pentru a creşte numărul celor imunizaţi şi afirmă că astfel sunt puşi în pericol agenţii care lucrează direct cu aceştia.

Din cei 22.500 de deţinuţi din sistemul penitenciar, doar 9.000 şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina, potrivit unui material postat pe pagina FSANP.

Vaccinarea deţinuţilor se va face cu doze Johnson&Johnson.

Sindicaliştii acuză că o campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) ar creşte numărul deţinuţilor dornici de vaccinare, dar aceasta nu a fost realizată. 

”Nici măcar jumătate dintre deţinuţi nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru poliţiştii din penitenciare care desfăşoară activităţi directe cu aceştia. N-a avut cine să discute cu deţinuţii şi să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa”, se arată în materialul publicat pe fsanp.ro.

Conform sursei citate, ofiţerii Direcţiei Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii şi educatorii din unităţile subordonate ANP să poarte discuţii cu deţinuţii, să le prezinte beneficiile vaccinării şi a trebui create programe şi filmuleţe care să-i determine pe deţinuţi să se vaccineze în număr cât mai mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite