Sindicatele din penitenciare au discutat cu ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au discutat vineri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre revendicările angajaţilor din penitenciare.

Liderul FSANP, Sorin Dumitraşcu, a declarat că a primit din partea ministrului promisiunea unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă pe tema salarizării personalului din penitenciare, precum şi a elaborării unui proiect care să impună un anume standard al condiţiilor de lucru. De asemenea, susţine Dumitraşcu, ministrul Justiţiei va lua în calcul dotarea angajaţilor cu aproximativ 1.000 de bodycam-uri, potrivit News.ro.

„În legătură cu condiţiile din penitenciare, ni s-a spus că va fi un proiect care va impune un standard. Acest proiect va prevede, printre altele, ce trebuie să aibă angajatul în dotare, cum trebuie să arate staţiile de lucru, ce trebuie să conţină. Se va mai referi şi la modul de refacere a angajatului, adică duşuri, spaţii de recreere, pentru că şi acestea sunt importante”, a declarat Sorin Dumitraşcu pentru News.ro.

Referitor la plata orelor suplimentare, ministrul Tudorel le-a spus sindicaliştilor că va discuta cu ministrul Finanţelor Publice pe marginea acestui subiect, iar în ceea ce priveşte statutul, acesta ar urma să fie promovat în Parlament peste două săptămâni.

Un alt subiect despre care au discutat sindicaliştii cu Tudorel Toader este cel referitor la dotarea angajaţilor din penitenciare cu bodycam-uri.

„Ministrul a fost chiar deschis la această măsură. Ar fi nevoie pentru început de aproximativ 700-1.000 de astfel de bodycam-uri, însă trebuie analizat pentru a şti exact. Ar veni cam 50-70 de euro pe dispozitiv, ceea ce nu mi se pare un efort bugetar foarte mare”, a explicat Sorin Dumitraşcu.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au mers, vineri dimineaţă, la Ministerul Justiţiei, cu aceleaşi revendicări privind în special condiţiile de lucru din penitenciare, liderul sindical Sorin Dumitraşcu criticând modul în care ministrul Justiţiei Tudorel Toader a gestionat până acum situaţia angajaţilor din penitenciare şi spunând că nu şi-a respectat promisiunile şi "a pus ceva pe o listă ca să pară că sunt nişte lucruri pe care le-a făcut”. Sindicaliştii solicită un nou statut al personalului din penitenciare, plata orelor suplimentare şi condiţii mai bune de lucru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite