Sindicatul Europol se opune delegării a 150 de poliţişti de frontieră la graniţa de vest: Pericolul infectării lor cu noul coronavirus „e iminent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
550 de poliţişti s-au infectat până acum cu SARS-Cov-2      Imagine: IGPF
550 de poliţişti s-au infectat până acum cu SARS-Cov-2      Imagine: IGPF

Delegarea a 150 de poliţişti de frontieră în judeţul Mehedinţi este o măsură „stângace şi lipsită de logică”, având în vedere riscul infectării cu coronavirus. Sindicaliştii de la Europol anunţă că peste 550 de poliţişti s-au infectat până acum cu SARS-Cov-2 şi cer intervenţia ministrului Marcel Vela.

Sindicatul Europol arată într-un comunicat transmis, marţi, că printr-o  dispoziţie a Ministrului Secretar de Stat, din data de 22.06.2020 au fost reluate activităţile Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acţiunilor la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş.

Acolo, mai bine de 150 poliţişti de frontieră din cadrul sectoarelor poliţiei de frontieră din judeţul Mehedinţi sunt delegaţi la sectoare din judeţele Caraş-Severin şi Timişoara ca urmare a unui aflux de migranţi.

Câţi angajaţi MAI s-au îmbolnăvit

„Deşi este decretată  stare de alertă, iar situaţia infectărilor cu noul Coronavirus  se menţine la un nivel destul de ridicat, fiind înregistrate un număr de 300-400 cazuri zilnic, iar în rândul personalului MAI rata infectărilor este în creştere, depăşind 550 cazuri, majoritatea cazurilor de infectare au avut loc acolo unde au existat misiuni comune sau în alte locuri decât cele în cadrul locului permanent de muncă”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că pericolul răspândirii „e iminent”, iar măsura delegării poliţiştilor de frontieră în această perioadă nu poate fi decât catalogată ca fiind una „stângace şi lipsită de orice explicaţie logică”.ţ

„Afluxul de migranţi de la frontiera externă a României este la cele mai scăzute cote, iar efortul financiar pentru delegarea celor 150 de colegi este uriaş”, arată sindicaliştii. 

Ce soluţie propun sindicaliştii

Poliţiştii de frontier au propus şi au susţinut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia. 

„Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intra comunitare şi în acelaşi timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare şi respectiv diurnă. Mai mult decât atât, pe timpul delegării colegilor noştri nu li se poate asigura masa caldă ca urmare a închiderii unităţilor de alimentaţie publică, aceştia fiind nevoiţi să se hrănească cu pâine, roşii şi parizer de la magazinele din zonă”, au mai precizat sindicaliştii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite