Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie: Sporul pentru lucrări de excepţie a fost acordat doar şefilor şi protejaţilor acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii cer anularea sporului pentru lucrări de excepţie
Poliţiştii cer anularea sporului pentru lucrări de excepţie

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a reacţionat, joi, la declaraţiile ministrului de Interne, Carmen Dan, arătând că mai există „salarii de mizerie” pentru poliţişti, în condiţiile în care majorările anterioare au fost nesemnificative.

Sindicaliştii spun că nu încurajează inactivitatea, dar nu pot să fie părtaşi la ”încălcarea legislaţiei în vigoare şi nerespectarea drepturilor prin abuzuri”. Ei cer anularea sporului pentru lucrări de excepţie, motivând că din momentul în care a fost introdus şi până în prezent a fost acordat şefilor şi protejaţilor acestora, potrivit News.ro.

Iulian Surugiu, preşedinte Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), îi transmite ministrului de Interne că sindicaliştii nu au făcut declaraţii iresponsabile, iar cetăţenii ”nu trebuie să intre în panică pentru simplul fapt că mai există poliţişti oneşti care îşi fac meseria pe salarii de mizerie oferite de Guvern”.

”Suntem de acord că este absolut necesar să asigurăm continuitatea serviciului poliţienesc, dar să fie respectate şi drepturile poliţiştilor, aici referindu-ne atât la repausul pentru refacerea capacităţii de muncă, cât şi la dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în Uniunea Europeană fără a avea nevoie de aprobarea vreunui şef. Este adevarat că în anul 2017 salariile poliţiştilor au crescut cu 10%, dar trebuie precizat că acest lucru a însemnat o mărire cuprinsă între 100-150 lei pentru fiecare agent de poliţie. De la 01.01.2018, salariul net a crescut cu aproximativ 3-4%, reprezentând o majorare a venitului cu 100-150 lei”, se arată într-un comunicat transmis joi de SNAP.

Liderul sindical arată, cu privire la sporul de 40% pentru permanenţă, că a avut valabilitate până la 31.12.2017, în condiţiile în care ar fi trebuit emis un ordin nou, de la 1 ianuarie 2018. ”În calitate de preşedinte al SNAP nu am participat la elaborarea acestui ordin şi vă <<felicit>> că aţi reuşit să <<păcăliţi>> sindicaliştii să nu includă la finalul ordinului următoarea frază: <<prezentul ordin încetează la 31.12.2017, urmând ca de la data de 01.01.2018 ministrul de interne să emită alt ordin>>. SNAP nu încurajează inactivitatea, dar nu poate să fie părtaş la încălcarea legislaţiei în vigoare şi nerespectarea drepturilor prin abuzuri”, afirmă Surugiu.

Potrivit acestuia, există semnale că în cele şase luni în care s-a acordat sporul de permanenţă ”mai mulţi şefi au profitat, trecându-se pe pontaje atât pe ei, cât şi pe favoriţii acestora”.

”În ceea ce priveşte sporul de până la 50% pentru lucrări de excepţie, vă solicităm să îl anulaţi, întrucât din momentul în care a fost introdus şi până în prezent a fost acordat şefilor şi protejaţilor acestora”, îi cer sindicaliştii ministrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite