Sindicatul Poliţiştilor confirmă: Un alt poliţist a fost accidentat în coloana oficială a lui Oprea. TVR: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a prezentat accidentul drept unul uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul care a murit în accidentul de marţi seara, Bogdan Cosmin Gigina, nu este singurul protagonist al unui astfel de incident al Brigăzii Rutiere care însoţeşte coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Sindicatul Poliţiştilor confirmă un alt eveniment, petrecut acum trei săptămâni, în care un alt poliţist din Brigada Rutieră, Moraru Daniel Ionel, a fost implicat într-un accident în timp ce-l însoţea pe vicepremierul Oprea.

UPDATE TVR confirmă că accidentul pe care l-a suferit poliţistul de la Poliţia Rutieră, fapt ce reiese din imaginile filmate de unul din reporterii televiziunii publice: O echipă TVR a fost trimisă să filmeze urmările unui accident pe Calea Victoriei, în urma sesizării făcute de unul dintre reporterii televiziunii, aflat în zonă. În imaginile surprinse de cameramanul TVR apar maşina avariată şi câţiva poliţişti de la Brigada Rutieră. Din informaţiile obţinute ulterior, era vorba despre un motociclist de la Poliţia Rutieră, acroşat de un autoturism.

TVR spune şi motivele pentru care subiectul nu a fost tratat de către televiziunea publică .„Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a prezentat accidentul drept unul uşor, fără urmări grave pentru părţile implicate şi nu a oferit alte detalii. Ţinând cont de celelalte subiecte ale zilei şi de faptul că nu erau consecinţe grave, s-a luat decizia de a nu include subiectul în emisiunile informative din ziua respectivă", mai arată Televiziunea Română“, a mai precizat TVR, într-un comunicat remis Mediafax.

UPDATE: Digi24 susţine că acest accident a avut loc pe 21 septembrie

Surse din Poliţia Română confirmă un alt eveniment, petrecut acum 3 săptămâni, în care un alt poliţist din Brigada Rutieră, Moraru Daniel Ionel, a fost implicat într-un accident în zona Piaţa Victoriei în timp ce-l însoţea pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Moraru Daniel Ionel, în vârstă de 32 de ani, se află azi în concediu medical după ce a fost rănit în zona Victoriei în timpul misiunii pe care o avea de a însoţi o coloană oficială a vicepremierului. Acesta a fost acroşat de o maşină care nu a respectat regulile de circulaţie impuse în condiţiile trecerii în trafic al coloanei oficiale a unui demnitar.

„Am vorbit cu colegii mei de la Brigada Rutieră şi mi-au confirmat că a avut loc şi acest incident, cu trei săptămâni în urmă. Moraru Dorel se află acum în concediu medical cu răni uşoare, un ghips la picior, probabil o entorsă. I-a ieşit o maşină în faţă pe neacordare de prioritate a unui participant la trafic şi l-a accidentat”, explică Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor atrage atenţia că aceasta „este o profesie de risc“ şi că „nu trebuie să ducem discuţia în zona politică pentru că nu este o chestiune politică ci una profesională“.

„Am văzut abordările din presă şi vreau să vă spun că oamenii ăştia, poliţiştii, trebuie respectaţi pentru tot ce fac pentru că îşi riscă viaţa. Nu are legătură faptul că cei doi poliţişti despre care vorbim acum se aflau în coloana oficială a unui demnitar, se poate întâmpla oricând, noi trebuie să vedem ansamblul care ne arată o meserie riscantă“, mai adaugă Dumitru Coarnă, vicepreşedinte SNPPC.
Din Brigada Rutieră fac parte aproximativ 120 de poliţişti antrenaţi pentru misiuni pe motocicletă care participă şi la acţiuni de fluidizare a traficului în timpul deplasării demnitarilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite