Slatina: Colegii muncitorului mort au fost audiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Colegii muncitorului mort au fost audiaţi
Slatina: Colegii muncitorului mort au fost audiaţi

Martorii au explicat de ce au fugit după ce tânărul a căzut de pe schelă

La 10 zile de la accidentul mortal petrecut pe strada Cornişei, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au reuşit să ia legătura cu colegii bărbatului care a căzut de pe schelă. Martorii au venit ieri la sediul ITM şi au dat declaraţii în legătură cu tragedia petrecută pe 16 octombrie, la blocul GA1.

„Colegii victimei au spus că au anunţat ambulanţa, au mers la spital să vadă cum se simte bărbatul. Când au aflat că acesta a murit, au intrat în panică şi au plecat. Ieri am reuşit să stăm de vorbă cu ei“, a declarat Florin Tudor, inspector pentru securitate şi sănătate în muncă la ITM Olt.

Bărbatul s-a zdrobit de scările blocului

Colegii bărbatului mort au povestit că lucraseră la izolarea balcoanelor blocului. Le rămăsese adeziv şi au urcat din nou pe schelă, pentru a continua lucrările, deşi afară ploua, iar podina de la schelă era udă. Adrian Anton nu avea centură de siguranţă, aşa cum prevede legislaţia în domeniul securităţii muncii, spun inspectorii ITM.

„Din cauza vremii nefavorabile, muncitorul a alunecat de pe schelă şi a căzut în gol, de la o înălţime de 15 metri. Se pare că s-a lovit de scara blocului respectiv. La faţa locului nu s-au găsit urme de sânge, de aceea mergem pe ideea că a suferit fracturi interne care au cauzat moartea“, a mai spus inspectorul de la ITM.

Cazul este cercetat şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, care nu a început urmărirea penală împotriva niciunui reprezentant al societăţii SC Cifcons Simigiul Expert SRL, care executa lucrările de reabilitare. „Aşteptăm rapoartele de la medicul legist şi de la ITM, pentru a putea începe urmărirea penală în acest caz. Decamdată ancheta este la început“, a precizat Cosmin Croitoriu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite