Elev de la Colegiul Agricol din Capitală, dus la spital după ce a fost bătut la şcoală. Ambulanţa SMURD care a intervenit, implicată într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa SMURD a fost lovită de un angajat al liceului FOTO Arhivă Adevărul
Ambulanţa SMURD a fost lovită de un angajat al liceului FOTO Arhivă Adevărul

O ambulanţă SMURD care a intervenit miercuri dimineaţa la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj” din Capitală, unde un elev a fost bătut în pauză chiar în sala de clasă, a fost lovită în curtea şcolii de autoturismul unui angajat al unităţii de învăţământ, care s-a urcat băut la volan. Inspectoratul şcolar a declanşat propria anchetă în acest caz, iar profesorul de serviciu riscă să fie sancţionat.

Elevul a fost transportat la Spitalul Elias, fiind rănit în spatele urechii, potrivit directorului medical al unităţii sanitare, Dana Safta. Adolescentul susţine că a fost bătut de un coleg, mai spus Safta, citată de Mediafax.

Potrivit primelor cercetări, băiatul, care are 16 ani, s-a lovit cu capul de calorifer, după ce a fost împins de un alt coleg cu care a avut un conflict.

Anchetă declanşată de inspectoratul şcolar

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat pentru adevarul.ro că a fost declanşată o cercetare în acest caz pentru a vedea de la ce a pornit bătaia dintre cei doi elevi şi de ce profesorul de serviciu nu a intervenit.

„Este vorba despre doi elevi care s-au bătut în timpul pauzei, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de calorifer, nu ştim încă dacă incidentul a avut loc în sala de clasă sau pe hol. Cel mai probabil, altercaţia a avut loc pe hol. Am constituit o comisie de cercetare ca să vedem de ce au ajuns să se bată cei doi elevi şi vom vedea cine a fost profesorul de serviciu şi de ce nu a prevenit această situaţie. Vom cere o notă atât de la directori, profesori, cât şi de la profesul de serviciu, care va fi sancţionat dacă este vinovat”, a spus Banu.

Inspectorul susţine că din informaţiile de până acum, starea elevului bătut nu este gravă.

Accident în curtea şcolii

Ambulanţa SMURD care a fost direcţionată la liceu pentru a-l prelua pe elevul rănit a fost lovită însă în curtea unităţii de învăţământ, de un autoturism condus de un angajat al şcolii. 

Pentru că acesta părea băut, la faţa locului a fost chemat un echipaj al Brigăzii Rutiere pentru a-i testa alcoolemia. Aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,25 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite