Socialistul Ponta mustrat de şeful (tot socialist) al Parlamentului European

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta nu este deloc popular în forurile europene. Ba a ajuns chiar să fie mustrat de Martin Schulz, colegul său din Partidul Socialiştilor Europeni, de altfel şi preşedinte al Parlamentului European.

Reacţia lui Schulz a venit după ce premierul Ponta l-a acuzat pe europarlamentarul Elmar Brok că ar fi nazist, după propunerea acestuia ca imigranţii din Europa de Est care vin în Germania pentru ajutoare sociale să fie repatriaţi şi să li se ia amprentele pentru a-i împiedica să revină. 

Palma dată de Schulz este cu atât mai dureroasă cu cât Elmar Brok nici măcar nu face parte din acelaşi partid ca şi Schulz şi Ponta, ci din Partidul Popularilor Europeni, la care este afiliat şi PDL. Nu este prima dată când Ponta primeşte o palmă de la colegii săi europeni. Cu puţin timp în urmă, Hannes Swoboda, preşedintele socialiştilor europeni, a criticat modificările aduse Codului Penal ca fiind împotriva valorilor UE.

Şi să nu uităm că, guvernul Ponta şi-a atras criticile mai-marilor socialişti europeni şi în vara lui 2012,  odată cu încălcarea statului de drept de către USL. Iată cum valorile europene nu cunosc culoare politică!

Este de prisos să menţionez faptul că criticile lui Martin Schulz au fost urmate de un ropot de aplauze din partea membrilor Parlamentului European.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite