Societatea Tel Drum contestă la Tribunalul Teleorman sechestrul asigurător pus de procurorii DNA pe suma 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Tel Drum contestă sechestrul pus de procurorii DNA. În acest dosar, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Prejudiciul estimat de procurori este de aproape 30 de milioane de euro. Procesul are termen astăzi la Tribunalul Teleorman.

Procurorii DNA au pus poprire pe aproximativ 4 milioane de lei, bani găsiţi în conturile Tel Drum. Măsura a fost luată în ancheta în care societatea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Procesul a fost deschis de Tel Drum la Tribunalul Teleorman, potrivit portalul instanţelor.

Potrivit sursei citate, procurorii au poprit efectiv suma de 4 milioane de lei. Prejudiciul în acest caz este de 4,8 milione de lei. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei. Procurori DNA anunţau că în vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, persoane fizice şi juridice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, luni, că s-a dispus schimbarea încadrăriii juridice a faptei în dosarul Tel Drum, fiind reţinută forma agravantă a infracţiunilor. Societatea Tel Drum, Petre Pitiş, directorul general al acesteia, şi Mircea Vişan, director în cadrul aceleiaşi firme, au fost puşi sub urmărire penală pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare.

Mass-media a speculat că liderul PSD, Liviu Dragnea ar fi în spatele acestei societăţi, însă politicianul a negat constant acest lucru. Într-un alt dosar, Dragnea este cercetat că ar controla Tel Drum, prin intermediul unor acţiuni la purtător şi că ar fi dirijat două contracte publice către această societate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite