Soprană din Ardeal vedetă la Balul Operei din Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Anita Hartig
Soprana Anita Hartig

Soprana Anita Hartig (26 de ani), din Bistriţa, a fost invitată aseară să cânte la unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa Centrală, Balul Operei din Viena.

La spectacolul din capitala Austriei, care are o tradiţie de peste 70 de ani, au fost aşteptaţi 5.000 de spectatori, oameni de afaceri, politicieni şi alte celebrităţi.

Anita a avut repartizat rolul Musette din opera „Boema" a lui Puccini. Ea a fost aşteptată pe scenă alături de alţi 12 solişti. „E un pas înainte. E ceva ce mi-am dorit şi îmi face plăcere. Puţini oameni au ocazia să facă în viaţă ce le place. Sunt norocoasă", a declarat ieri, înainte de spectacol, tânăra soprană. Spectacolul este urmat de un bal desprins din basme. „Balul este de o opulenţă de nedescris. Vor fi nişte toalete inimaginabile", a declarat Thomas Hartig, tatăl sopranei.

Cel mai scump loc, 17.000 de euro

Vedeta americană Lindsay Lohan a fost una dintre celebrităţile invitate la această ediţie a balului. Cel mai scump bilet la Balul Operei din Viena costă 17.000 de euro, iar cel mai ieftin 160 de euro. La această sumă se adaugă o taxă de intrare de 230 de euro. Opera din Viena organizează baluri somptuoase din 1814.

Din 1935, balul a devenit un eveniment monden anual. Tradiţia a fost întreruptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După reluarea evenimentului, în 1956, balul a mai fost anulat o singură dată, în 1991, la începerea Războiului din Golf. Anul acesta, faimosul bal se află la cea de-a 54-a ediţie.

Anita Hartig a moştenit talentul de la mama ei, a urmat Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În 2008 a obţinut un rol principal la Opera din Cluj-Napoca, în „Boema" de Giacomo Puccini, după care a fost cooptată de Opera Română. Tânăra artistă a primit în septembrie o bursă la Viena, după ce a fost audiată de Ian Holender, directorul Operei din capitala Austriei. Acum are un contract cu opera vieneză până în 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite