FOTO Sorin Oprescu, arestat. Directorul Administraţiei Cimitirelor, intermediarul mitei primite de primarul Capitalei. Încă cinci persoane, arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, arestat. Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, ar fi fost cel carea şi intermedia mita între firmele care doreau contracte din partea instituţiilor publice conduse de el, iar banii erau împărţiţi între el, primarul Sorin Oprescu şi directorul economic din Primărie. Magistraţii au admis cererea DNA în cazul a cinci persoane, şi au decis arestarea preventivă. Alte două vor fi cercetate în arest la domiciliu.

UPDATE Luni seara, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, omul de afaceri Claudiu Bengalici şi pentru Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, director general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. 

De asemenea, în cazul lui  Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, şi pentru Romeo Albu, magistraţii au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE Potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă a directorului economic din Primăria Capitalei şi a altor patru persoane, în perioada 2013- 2015, „un grup bine organizat” ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice conduse de Cornel Bogdan Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) şi fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, trebuiau să dea mită o parte din profitul realizat din execuţia acelui contract

„Executantul păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, diferenţa de profit reprezenta mită şi/sau preţ al influenţei, după caz, având trei destinaţii: 10 la sută din valoarea contractului pentru Oprescu Sorin Mircea, ca primar al municipiului Bucureşti (Primarul), 5 la sută din valoarea contractului pentru Constantinescu Mircea Octavian, director economic în cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti (Directorul economic), iar restul era mita pentru Popa Bogdan Cornel, director la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului în perioada 2013-ianuarie 2014 şi la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane în perioada ianuarie 2014-prezent”, potrivit documentului citat.

Anchetatorii precizează că, în 2013, când era director la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Popa le-ar fi spus denunţătorilor că pentru mita cerută el urma „să faciliteze câştigarea contractului, să vorbească cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire propusă de denunţători, dar şi să o aprobe personal, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de societatea denunţătoare foarte repede faţă de momentul facturării”.

„În ceea ce priveşte mita pentru Oprescu Sorin Mircea şi Constantinescu Mircea Octavian, tot Popa Bogdan Cornel a fost cel care a cerut-o, arătând că, în schimbul acestor bani, primarul va fi de acord ca execuţia lucrărilor să fie făcută de către denunţători în timp ce, în schimbul mitei sale, directorul economic va aviza virarea cu rapiditate din bugetul municipiului Bucureşti a sumelor necesare plăţii lucrărilor către Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi, implicit, către denunţători. Acelaşi Popa Bogdan Cornel a cerut ca mita pentru primar şi pentru directorul economic să-i fie remisă tot lui, pentru a o da celor «îndreptăţiţi»”, mai spun procurorii.

Mai mult, pentru că denunuţătorii nu doreau să-şi asume riscuri, Bogdan Cornel Popa ar fi fost de acord ca mita să fie dată prin viramente bancare din contul societăţii denunţătoare în contul unor societăţi indicate de directorul Administraţiei Cimitirelor.

„Remiterea mitelor şi preţului influenţei către Popa Bogdan Cornel s-a realizat prin viramente bancare, în contul unor societăţi conduse tot de el prin intermediul unora din ceilalţi inculpaţi (Albu Romeo, zis Romică, Bengalici Claudiu, zis Ben) sau de terţi aflaţi sub influenţa unor apropiaţi de-ai săi (.....), (.....), în baza unor contracte de subantrepriză fictive (în întregime, în majoritatea cazurilor). Dintre apropiaţii prin care Popa Bogdan Cornel conducea societăţile, respectiv care influenţau conducerea societăţii, Bengalici Claudiu, zis Ben şi (.....) îndeplineau şi rolurile de a scoate apoi cash sumele de bani reprezentând mita (mai puţin un procent de 8,5-15 %, care le rămânea) din conturile societăţilor (de la bancă sau prin carduri) şi de a i-o remite lui Popa Bogda Cornel”, arată DNA.

DNA precizează că fostul şofer al lui Oprescu ar fi fost băgat în acest „grup bine organizat” chiar de către Cornel Popa, acesta fiind cunoscut ca fiind apropiat de-al lui Oprescu şi că ar avea o influenţă mare asupra deciziilor luate de edil.

Ulterior, pe 29 iulie 2015, Cristian Stanca s-ar fi întâlnit cu unul dintre denunţător şi, potrivit stenogramelor, ar fi insistat să fie urgentată plata mitei către primarul Capitalei căruia îi spunea „Barosanu”.

„Barosanu' aşteaptă, că a băgat banii... Stau banii acolo şi ce să-i zici? (...) Sunt acolo. Acuma …[neinteligibil]… n-ai ce să le mai zici! Ăsta... îţi dai seama, s-a dus, a vorbit... Pe ăla... îl interesează pe ăla că e întâi, că e [expresie obscenă] ! Ştii ce zic!”, se arată în documentele DNA.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, fostul şofer al lui Oprescu ar fi cerut şi banii pentru Mircea Constantinescu, director economic în cadrul Primăriei Capitalei, pe motiv că acesta a aprobat virarea banilor pentru un contract derulat de firma denunţătorului.

„Întrebat fiind ce valoare au mitele pentru cei doi, Stanca Cristian a particularizat doar cuantumul sumei pentru directorul economic, anume 'Păi, sunt 7.000... (neinteligibil)...', despre Oprescu Sorin Mircea precizând doar că «...(neinteligibil)... Mai e şi... Barosanu»...”, mai arată anchetatorii.

În cadrul unei discuţii care a avut loc pe 4 august, după ce i-a calculat denunţătorului cât a încasat, cât mai are de încasat şi cât a cheltuit pentru realizarea lucrărilor, Stanca ar fi cerut din nou remiterea mitei pentru Oprescu şi Constantinescu. Conform imaginilor filmate de anchetatori, sumele şi numele celor care ar fi trebuit să le primească cu prioritate au fost scrise pe o hârtie.

„Referitor la Oprescu Sorin Mircea, Stanca Cristian a menţionat că «Şi la barosanul... 50...», confirmând prin «Da, da» întrebarea denunţătorului «De... Tot euro sunt şi ăştia?». (...) În plus, Stanca Cristian i-a spus denunţătorului şi că, dacă va plăti mitele indicate de el ca fiind prioritare, într-o săptămână societatea denunţătoare va primi şi restul sumelor ce i se datorează pentru lucrările executate”, se mai arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Fostul şofer al lui Oprescu, acuzat de luare de mită

Potrivit unui comunicat de presă emis luni de DNA, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, a fost reţinut pentru complicitate la luare de mită (trei infracţiuni), complicitate la dare de mită şi trafic de influenţă.

Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, directoarea Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, a fost reţinută pentru luare de mită, în timp ce adjunctul acesteia, Florin Şupeală, a fost reţinut pentru luare de mită.

În cazul lui Mircea Octavian Constantinescu, director economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti, acesta a fost reţinut pentru luare de mită.

Afaceristul Claudiu Bengalici a fost reţinut pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate a spălării banilor.

DNA arată, în ordonanţele de reţinere, că în perioada mai - august 2015, Cristian Stanca, împreună cu o altă persoană ce deţinea o funcţie de conducere în Primăria Capitalei, ar fi  pretins de la patru oameni de afaceri (denunţători) suma de 852.626,5 de lei, din care au primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro.

„În aceste circumstanţe, persoana respectivă a fost de acord să vireze din patrimoniul instituţiei în cel al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului suma necesară, pentru ca această din urmă instituţie să achite contravaloarea lucrărilor executate de societatea denunţătoare în temeiul unui contract de prestări servicii”, arată DNA în documentul citat.

În perioada iulie - august 2015, Stanca, ştiind că Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, în calitate de directori la Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, ar fi fost de acord să primească drept mită suma de 70.000 de euro pentru amândoi, de la aceleaşi persoane denunţătoare, ar fi insistat în mod repetat pe lângă acestea din urmă să achite celor doi măcar o parte din banii promişi.

Anchetatorii precizează că suma de bani urma să fie remisă pentru ca cei doi să fie de acord cu încheierea şi derularea contractului de prestări servicii menţionat.

În iulie 2015, Stanca împreună cu aceeaşi persoană ar fi pretins de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 7.000 de euro (cel de-al doilea primind echivalentul în lei), pentru a-i remite lui Octavian Mircea Constantinescu, director economic în cadrul Primăriei Capitalei, lucru care s-ar fi întâmplat pe 12 august 2015.  

Potrivit DNA, această sumă de bani ar fi fost pretinsă de Constantinescu pentru că ar fi fost de acord să dispună virarea cu prioritate a unor sume de bani necesare achitării lucrărilor executate de firma oamenilor de afaceri.

„În perioada iulie-august 2015, inculpatul Stanca Cristian împreună cu aceeaşi persoană cu funcţie de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, a pretins de la cei patru denunţătorii sume de bani, pe care le-a particularizat la data de 04.08.2015 ca fiind 50.000 euro, susţinând că, prin influenţa pe care o are asupra inculpatului Oprescu Sorin Mircea, îl va determina pe acesta să aprobe virarea către Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului a sumelor necesare achitării către societatea oamenilor de afaceri a lucrărilor executate”, mai arată procurorii anticorupţie.

De asemenea, Stanca le-ar fi spus denunţătorilor că banii vor fi remişi de el primarului Capitalei.

În cursul anului 2014, Claudiu Bengalici ar fi ajutat persoana cu funcţie de conducere din Primăria Municipiului Bucureşti pentru a disimula „adevărata natură a provenienţei sumei de 6.428.698 lei, primită în două rânduri cu titlu de mită de la aceleaşi persoane, creând aparenţa că între firma pe care o administrează şi cea a denunţătorilor au existat relaţii contractuale care să justifice plata sumei respective, cunoscând că banii proveneau din săvârşirea unor infracţiuni de corupţie”.

Cristian Stanca, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, Florin Şupeală, Mircea Octavian Constantinescu şi Claudiu Bengalici vor fi prezentanţi Tribunalului Buucreşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii sâmbătă noapte în urma unei flagrant realizat de procurorii DNA cu sprijinul SRI, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Victor Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat, la scurt timp de la emiterea mandatului de arestare pe numele primarului, că acesta nici nu a luat mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA, şi nici nu a cerut-o.

„Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judedcătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore”, a spus apărătorul lui Oprescu, precizând că primarul Capitalei nu a fost prins în flagrant.

Potrivit avocatului, Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă şi are încredere în actul de justiţie.

Apărătorul a susţinut că doar un singur denunţ din cele patru din dosar face referire la primarul Sorin Oprescu, iar celelealte trei denunţuri şi înregistrările făcute de anchetatori vizează alţi şapte inculpaţi cercetaţi în acest caz.

Întrebat dacă primarul Capitalei a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA, Mocanu a menţionat că acesta nu a făcut nicio precizare în faţa procurorilor pentru că a aşteptat să vină avocatul ales, însă la instanţă a explicat pe larg acuzaţiile care îi sunt aduse.

De asemenea, referitor la aparatul pentru bruierea telefoanelor mobile, avocatul lui Oprescu a menţionat că sunt afirmaţii nereale ale denunţătorului.

„Nu s-a găsit aparatul la percheziţia care a fost efectuată la domiciliul din Ciolpani. Din nou afirmaţii nereale ale martorului denunţător, aşa cum, deşi astăzi mai bine de jumătate de zi parchetul din această casă a fost scos, căutându-se milionul de euro. Nu s-a găsit nicio sumă de bani", a precizat avocatul Viorel Mocanu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Sorin Oprescu, arestat. El a fost „turnat” de apropiaţi

Edilul a fost „turnat” de mai multe persoane, atât colaboratori, cât şi oameni de afaceri care nu au mai suportat să cotizeze parte bună din profitul pe care îl realizau către primar şi reţeaua din care acesta făcea parte.

Mai exact, procurorii susţin că, la nivelul Primăriei Capitalei, fusese înfiinţat un sistem din care făceau parte mai mulţi angajaţi, printre care şi edilul Sorin Oprescu, prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului general trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, factorilor de decizie din primărie. Iar banii care ajungeau la funcţionarii din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti nu erau puţini. 

Mai exact, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, iar diferenţa era remisă angajaţilor din reţeaua lui Sorin Oprescu. Acesta din urmă avea partea lui: 10 la sută din valoarea contractului, potrivit DNA. 

De altfel, unul dintre denunţători le-a mărturisit anchetatorilor că în ultimii doi ani i-ar fi dat primarului general circa un milion de euro mită, cu ocazia fiecărei întâlniri acesta înmânându-i lui Oprescu sume cuprinse între 20.000 şi 60.000 de euro.

„În total, în perioada 2013-2015, i-a remis inculpatului Oprescu Sorin Mircea, după aproximarea sa, 1.000.000 euro. Sumele remise în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasa de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la C.C.P.B.P.B., iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu o societate comercială”, se arată în referatul procurorilor.

„Este un miraj al veniturilor, este ca o dependenţă. La început apare minimalizarea situaţiei, apoi apare negarea consecinţelor «Nu mă prind ei pe mine, nu mi se poate întâmpla tocmai mie şi chiar dacă mi se întâmplă, scap eu cumva». Cam aceasta este gândirea lor. Dependenţa de venituri mari este ca dependenţa de jocurile de noroc, iar dorinţa de a câştiga cât mai mulţi bani este mai mare decât conştientizarea consecinţelor. Cei care intră în acest joc dezvoltă o gândire iraţională”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu atitudinea primarului. 

Mita pentru Sorin Oprescu, într-o pungă de carton

Operaţiunea de capturare a primarului a fost bine pusă la punct de procurorii anticorupţie, care au beneficiat tot timpul de ajutorul ofiţerilor SRI. Nu a fost simplu, pentru că primarul lua mita la casa sa din Ciolpani. 

„Inculpatul avea un foişor în curtea imobilului în care se află un aparat de aproximativ 100 X 75 cm în care sunt obligaţi să îşi lase telefoanele mobile atunci când discută în foişor. Aparatul avea rolul de a bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate”, le-a povestit denunţătorul anchetatorilor. 

Astfel, pentru a avea probe de neclintit, sâmbătă, înainte ca denunţătorul să-i dea mita primarului, anchetatorii şi-au notat toate seriile de pe bancnotele care urmau să ajungă la edil. Ulterior, denunţătorul s-a dus acasă la Sorin Oprescu unde era aşteptat şi i-a dat mita. Martorul le povestise anterior procurorilor că de regulă îi dă mita primarului într-o pungă de cadouri din carton. 

„Acesta din urmă i-a arătat banii pe care îi avea asupra sa, într-o pungă de carton, tip pungă de cadou, iar primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una dintre cele două canapele din living, i-a indicat să-i pună banii acolo, ceea ce (…) a şi făcut. Inculpatul a spus simplu „Mulţumesc”, după care l-a întrebat pe (…): «Alte probleme?» şi, cum răspunsul celui din urmă a fost negativ, întâlnirea s-a terminat”, arată anchetatorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a edilului.

Mită Sorin Oprescu. Prins cu banii-n sac

După ce tranzacţia s-a încheiat, edilul a fost urmărit o vreme de la distanţă. La un moment dat, în jurul orelor 22.00, acesta s-a urcat în maşina personală cu o parte din mită. Atunci a fost oprit în trafic de anchetatori care l-au întrebat care este provenienţa banilor. Primarul a refuzat să mai facă declaraţii. 

Sorin Oprescu a fost dus direct la DNA unde a fost informat că este acuzat de luare de mită. La miezul nopţii, pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar edilul a fost trimis în spatele gratiilor. 

După numai şase ore, procurorii au descins la 13 adrese. Sorin Oprescu a fost scos şi el din arest pentru a participa la percheziţiile de la locuinţa sa din Cioplani. Opt ore le-au trebuit în total anchetatorilor să strângă probe din locuinţa edilului. Printre altele, procurorii au găsit şi restul de bani pe care acesta i-ar fi primit sâmbătă seara. Descinderi au mai avut loc şi la sediul Primăriei Capitalei, dar şi la mai multe adrese din judeţele Bacău şi Ilfov.

Sorin Oprescu, arestat. Audieri-maraton

Între timp, audierile la DNA au continuat. Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Capitalei au fost chemaţi pentru a da declaraţii în dosar. Printre ei şi fostul şofer al primarului general, Cristi Stanca, care de altfel a şi fost reţinut pentru 24 de ore. Avocatul acestuia a spus că singura acuzaţie formulată de procurori este aceea că el căra mita de la oamenii de afaceri la casa primarului. 

La rândul lui, apărătorul primarului general, Alexandru Chiciu, a declarat că a fost mandatat de Sorin Oprescu să precizeze că nu a cerut niciodată bani nimănui, nici direct, nici prin intermediari, apărătorul arătând şi că acuzaţiile de luare de mită ale procurorilor DNA sunt nefondate. 

„La o primă analiză a dosarului, pot spune că acuzaţiile DNA sunt nefondate. Ele se bazează pe «deducţii» ale unor persoane, fapt inacceptabil într-o asemenea situaţie”, spunea ieri avocatul Chiciu.

În acelaşi dosar a mai fost reţinută şi şefa Palatului Mogoşoaia, Ruxandra Petroi Avasiloae, şi adjunctul ei, Florin Şupeală.

Dependenţa de venituri mari este ca dependenţa de jocurile de noroc, iar dorinţa de a câştiga cât mai mulţi bani este mai mare decât conştientizarea consecinţelor. Mihai Copăceanu, psiholog

Se pregăteau tunuri de milioane de euro

Edilul Sorin Oprescu pregătea alături de unul dintre directorii din Primărie contracte cu dedicaţie pe infarastructură care ar fi prejudiciat bugetul cu milioane de euro. Surse apropiate anchetei spun că prin reţinerea primarului general aceste fapte au fost stopate.

Mita de la Primăria Capitalei

Implicarea lui Sorin Oprescu în circuitul şpăgilor ar fi început în 2013 după ce unul dintre directorii din primărie ar fi fost avertizat că va fi concediat pentru că asupra lui există multe suspiciuni de corupţie. 

Atunci, primarului general i s-a oferit o parte din banii primiţi de directorul mustrat, iar acesta a uitat de acuzaţiile care I se aduceau subordonatului său. Un an mai târziu a fost arestat Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, care a fost reţinut în iunie 2014, fiind acuzat de luare de mită, fals în declaraţii, efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. 

La doar un an distanţă, în plasa procurorilor au mai căzut doi funcţionari corupţi: Cosmin Metescu, funcţionar în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce a primit mită 40.000 de euro, şi Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu arestat pentru trafic de influenţă. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 25.000 de euro.

Averea declarată a lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, primar al Capitalei din iunie 2008, deţine, potrivit declaraţiei sale de avere, două terenuri intravilane, unul în comuna ilfoveană Ciolpani şi unul în staţiunea Predeal, o vilă şi un apartament. Mai exact, edilul precizează că are un teren intravilan în comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi, dar şi un teren intravilan în staţiunea montană Predeal, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi. 

De asemenea, în Ciolpani, Oprescu deţine şi o casă de locuit de 480 de metri pătraţi. În plus, edilul are şi în Capitală un apartament de 172 de metri pătraţi. De asemenea, Sorin Oprescu menţionează că deţine obiecte de artă de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro, şi bijuterii, ceasuri şi aparate electronice în valoare de 25.000 de euro. În conturi, acesta are 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. 

În declaraţia sa de avere, primarul menţionează şi două contracte de concesiune, unul în valoare de 8.000 de lei, iar altul în valoare de 597.400 de lei şi 20.500 de euro.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sorin Oprescu a fost reţinut. Primarul Capitalei a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Percheziţii la Primărie şi la domiciliul edilului

Sorin Oprescu a fost reţinut. Primarul cu cei mai mulţi bani publici pe mână: Mie nu mi-e frică de nimeni, de ce să-mi fie dacă sunt curat?

Oprescu, reţinut de DNA. Ponta îl gira pe primarul Capitalei: Merg pe mâna lui Sorin Oprescu. Mereu am mers. Şi el m-a sprijinit pe mine

Sorin Oprescu, reţinut. Averea cunoscută a edilului: o vilă, un apartament şi obiecte de lux în valoare de 91.000 de euro

Presa internaţională, despre reţinerea lui Oprescu. New York Times: Influentul primar al Bucureştiului, prins în flagrant în timp ce lua mită de 28.000 de dolari

Sorin Oprescu, reţinut de DNA. Nicuşor Dan: O zi memorabilă. Analist politic: Candidaţii din afara sistemului au o altă perspectivă la alegerile din 2016

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite