Fugarul Sorin Oprescu, condamnat la peste 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Atena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie, rămâne în arest în Atena, după ce a fost reţinut marţi de autorităţile din Grecia.

Instanţa din Grecia a confirmat mandatul european de arestare emis ca urmare a deciziei de condamnare, astfel că Sorin Oprescu rămâne închis în Atena, potrivit Digi24.

Fostul edil a fost reţinut marţi în Grecia şi se află în custodia autorităţilor elene după ce a fost găsit în Atena. Oprescu a fost condamnat, pe 13 mai, definitiv, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieşit din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Sorin Oprescu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuz în serviciu şi spălarea banilor. 

Vezi şi: Fugarul Sorin Oprescu, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a fost capturat în Grecia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite