Sorin Ovidiu Vîntu rămâne după gratii. Judecătoria Sectorului 5 i-a respins afaceristului cererea de eliberare condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu la intrare în sediul DNA
Sorin Ovidiu Vîntu la intrare în sediul DNA

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare, după ce magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au respins omului de afaceri cererea de eliberarea condiţionată. Sorin Ovidiu Vîntu poate depune o nouă cerere abia în 20 septembrie 2020. Omul de afaceri ispăşeşte o pedeapsă de 11 ani de închisoare, rezultată în urma contopirii celor două condamnări din dosarele FNI şi Petromservice.

„În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală respinge propunerea de liberare  condiţionată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată. Stabileşte termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiţionată la data de 20.09.2020. În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a petentului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la  comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 08.01.2020”, se arată în decizia de miercuri a Judecătoriei Sectorului 5.

Decizia poate fi atacată de Sorin Ovidiu Vîntu pe rolul Tribunalului Bucureşti.


Omul de afaceri a jucat un rol-cheie în dosarul în care fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost condamnat în primă instanţă, în data de 24 decembrie 2019, la 7 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. De la SOV ar fi provenit suma de 1 milion de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei, sau cel puţin aşa reiese din declaraţia dată de omul de afaceri la urmărirea penală. În instanţă, SOV şi-a nuanţat declaraţia: „Întrebările organului de urmărire penală au fost tendenţioase şi au denaturat adevărul. Banii nu erau pentru numirea lui Liviu Mihaiu, banii erau pentru sprijinul politic al PNL în lupta pe care eu o duceam împotriva braconierilor, luptă în care Liviu Mihaiu era un prim pas”.

Principala acuzaţie a procurorilor este aceea că Bogdan Olteanu ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu în schimbul numirii jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

La rândul lui, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat în două dosare. Primul este legat de devalizarea Petromservice, alături de fostul sindicalist Liviu Luca, dosar în care Vîntu a primit o pedeapsă definitivă de 10 ani de închisoare.

În 2017, Vîntu a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, în dosarul prăbuşirii FNI.
În urma contopirii celor două condamnări a rezultat o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite