Sorina Pintea rămâne sub control judiciar în dosarul de luare de mită. Curtea de Apel a admis contestaţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, judecată pentru luare de mită, rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar, după ce Curtea de Apel Bucureşti a infirmat soluţia de revocare dispusă la începutul acestei săptămâni de instanţa ierarhic inferioară.

Sorina Pintea a fost arestată pentru 30 de zile în 29 februarie. În timpul arestului, ea a acuzat grave probleme de sănătate, iar în 6 martie instanţa a decis ca ea să fie plasată sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti a dispus pe 18 mai revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, însă procurorii DNA au contestat decizia la CAB. 

„Admite, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9657/3/2020/a1.1 Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: Menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina”, a decis Curtea de Apel.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Sorina Pintea, prinsă în flagrant cu mita

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

„Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unităţii medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparţin inculpatei”, susţine DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite