Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Sorina Pintea s-a răzgândit cu privire la demisia de la şefia Spitalului Judeţean din Baia Mare şi a fost repusă în funcţie

49
8 Apr 2020 19:46:12
Autor: Laurenţiu Sirbu
Sorina Pintea este acuzată de către DNA că ar fi luat o mită de 120.000 de lei FOTO Eduard Enea
Sorina Pintea este acuzată de către DNA că ar fi luat o mită de 120.000 de lei FOTO Eduard Enea

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Sorina Pintea, a revenit asupra demisiei din funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare, fiind repusă în funcţie, scrie publicaţia G4media. Pintea a demisionat pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupţie pentru luare de mită.

”În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Judeţean Maramureş, înregistrată la registratura unităţii noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Pe perioada incapacităţii temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă miercuri de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, social-democratul Gabriel Zetea, instituţie în subordinea căreia se află spitalul judeţean, a confirmat revenirea în funcţie a Sorinei Pintea. ”Nu a oferit nicio explicaţie pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru sursa citată.
 
Sorina Pintea a demisionat din funcţia de manager al Spitaluloui Judeţean din Baia Mare pe 2 martie, pe fondul acuzaţiilor de luare de mită aduse de procurorii anticorupţie. Ea a fost iniţial arestată, dar ulterior a fost eliberată şi pusă sub control judiciar.
 

Acuzată că ar fi luat 120.000 lei mită

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea că ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Suma ar fi reprezentat a doua tranşă din suma totală, fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul Dăncilă încasând anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă rezultă ce s-a întâmplat înainte de organizarea flagrantului de vineri, din biroul Sorinei Pintea. Aceasta a primit banii într-o pungă neagră şi ştia exact conţinutul acesteia, aşa cum rezultă din înregistrări:
 
 „Astfel, din comunicarea purtată (.....) în biroul Sorinei Pintea de aceasta şi de suspectul (.....), rezultă fără dubiu, faptul că Sorina Pintea cunoştea foarte bine, (.....) nu doar că în punga neagră cu inscripţia “(.....)” primită de la (.....) se aflau bani, ci şi cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare Sorina Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a şi fost adus la cunoştinţă de intermediarul (.....) lui (.....) cu ocazia întalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (.....), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, şi anume de la Sorina Pintea.
 
Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar „super tare” după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv „perfect”, după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând “da” ”, se arată în documentul citat. 
 
Sorina Pintea a săvârşit infracţiunea de luare de mită şi a fost prinsă în flagrant delict, existând posibilitatea rezonabilă ca aceasta, profitand de aceeaşi funcţie să săvârşească infractiuni similare şi în viitor, îşi motivează procurorii DNA propunerea de arestare preventivă.
 
În referat, anchetatorii notează că Sorina Pintea a  luat şpaga de două ori: prima oară în decembrie 2019, în Baia Mare, iar a doua oară cu ocazia organizării flagrantului, când a fost prinsă cu 120.000 de lei în sediul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”.
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

49 Comentarii

Ganganstyle
8.04.2020, 19:56:59

He he he ,nu se lasà de ciolan,ce nerusinare,ne meritam soarta!!Cum vreti sà fim credibil pe plan extern cand suntem condusi de hoti(indiferent de culoarea politicà sunt toti o apa si-un pamant).

+9 (21 voturi)
Ion Bubu
8.04.2020, 20:09:45

Nu indiferent. Asta este o teza falsa. Grupul infractional organizat este PSD ciuma rosie. Pana nu scapam de acest grup infractional de la conducerea tarii nu avem nicio sansa.

+18 (22 voturi)
leuldinpanjshir99
8.04.2020, 20:03:38

Mafioata psd-oaica acum crede ca a scapat. Ca boborul e terifiat de ce s-a intamplat la Suceava ...

+9 (13 voturi)
jula ion
8.04.2020, 20:04:29

Poate cineva din redactie sa-i atraga atentia gugumanului de autor pre numele lui Laurentiu Sarbu ca nu exista nici un proces verbal de flagrant in acest dosar pentru ca nu a existat nici un flagrant.

-16 (18 voturi)
Ion Bubu
8.04.2020, 20:11:07

Jula nume predestinat de pesedist. O sa pierdeti alegerile si o sa platiti toti infractorii pentru raul pe care l-ati facut acestei tari ciumete rosu.

+15 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (49)