Sorin Blejnar, cercetat într-un nou dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Început de an cu ghinion pentru Sorin Blejnar. Fostul şef al ANAF, este vizat de un nou dosar penal, deschis pe numele său de către procurorii DNA. Blejnar este cercetat sub control judiciar.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă de către procurorii DNA în data de 19 decembrie 2017, potrivit Mediafax. Ulterior, el a contestat măsura preventivă.

„Respinge, ca neîntemeiată, plângerea împotriva Ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din data de 19.XII.2017 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, din Dosarul nr.106/P/2016, formulată de petentul-inculpat Blejnar Sorin. (...) Definitivă”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în data de 27 decembrie.

Măsura controlului judiciar a fost impusă, în acelaşi caz, şi soţiei lui Blejnar, Andreea Blejnar. Aceasta a contestat decizia procurorilor, iar instanţa va stabili dacă va menţine măsura preventivă în cazul ei.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este judecat, în prezent, pentru trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcţionar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite