Soţii Obama, la un pas de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Michelle şi Barack Obama au fost pe punctul de a divorţa în 2000, din cauza ambiţiilor politice ale actualului lider la Casa Albă şi a situaţiei financiare, relatează cotidianul britanic The Telegraph în ediţia sa online.

În cartea  intitulată Renegade (Renegatul) - numele de cod cu care Serviciile Secrete îl desemnau pe Obama în perioada în care era un candidat perdant, despre ascensiunea preşedintelui SUA, este menţionată o perioada tensionată din anii 2000, când căsnicia cuplului era pe punctul de a sfârşi din cauza ambiţiilor politice foarte mari ale actualului lider de la Casa Albă şi din cauza situaţiei financiare precare a familiei.

 "Discuţiile erau puţine, iar romantismul şi mai absent", scrie Richard Wolffe, care a scris despre campania lui Obama în revista Newsweek. Michelle "era nervoasă din cauza egoismului său şi a ambiţiilor profesionale; (Barack - n.red.) o considera rece şi nerecunoscătoare", scria Wolfe.

În perioada respectivă, Obama se afla pe cea mai joasă treaptă din cariera sa politică. În calitate de senator al statului Illinois, Obama a candidat pentru Congresul american la alegerile primare democratice împotriva lui Bobby Rush, fost membru în Pantera Neagră (Black Panther, o organizaţie afroamericană), când actualul preşedinte a fost învins.

Soţia sa stătea acasă cu prima lor fiică, Malia, în vârstă de numai doi ani la acel moment. "Nu i-a plăcut că a pierdut cursa pentru Congres în 2000, iar căsnicia lor era tensionată atunci când fiica lor cea mică, Sasha, s-a născut. Michelle avea impresia că politica este o pierdere detimp", scrie preşedintele în cartea sa.

Totuşi, cuplul prezidenţial pare să fi lăsat în urmă toate problemele. "Lucrurile stau mult mai bine acum", a declarat Wolffe săptămâna trecută la un post de televiziune american. "Vom fi bine. (...) Trebuie să ne asigurăm că fetele sunt bine. Suntem destul de puternici să înfruntăm orice şi să fim bine, în final", a spus Obama, citat de Wolffe.

Povestea de dragoste dintre Barack şi Michelle Obama a făcut înconjurul lumii. Întâlnirile lor de vineri seara au devenit subiect de televiziune, iar călătoria lor în Manhattan la bordul avionului prezidenţial, Air Force One, pentru o piesă de teatru a provocat vâlvă în rândul americanilor.

În weekend, după ceremoniile care au marcat împlinirea a 65 de ani de la debarcarea din Normandia, cuplul prezidenţial se află la Paris, alături de cele două fiice ale lor Sasha şi Malia. Ei au refuzat o invitaţie la cină din partea preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, şi a soţiei sale, pentru a petrece seara în familie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite