Soţul Dianei Şoşoacă, plasat sub control judiciar pentru ultraj. Scandal la uşa procurorilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Soţul Dianei Şoşoacă, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a fost plasat sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 1, fiind acuzat de ultraj. Dosarul are legătură cu un scandal izbucnit înaintea unui interviu pe care senatoarea ar fi urmat să-l acorde jurnaliştilor de la postul italian Rai Uno.

UPDATE

Poliţia Capitalei a amendat mai mulţi susţinători ai Dianei Şoşoacă, veniţi în faţa Parchetului în timpul audierii soţului senatoarei, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. 

De asemenea, poliţiştii efectuează verificări în legătură cu lovirea unei persoane cu camera de filmat, incident care a avut loc în momentul ieşirii de la audieri a soţului Dianei Şoşoacă. 

„În legătură cu activitatea desfăşurată în zona Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

În data de 13 decembrie a.c., mai multe persoane s-au adunat în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de un bărbat care lua parte la procedurile judiciare.

Pe timpul ieşirii persoanei în cauză din sediul instituţiei, o persoană a fost lovită de camera de filmat a unei echipe de televiziune. Cu privire la această situaţie, verificările au fost preluate de Poliţia Capitalei. 

Jandarmii, prezenţi la faţa locului pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, au constatat încălcări ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2500 de lei”, a Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

***

Prezenţi alături de senatoare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, susţinătorii Dianei Şoşoacă au încercat să îi împiedice pe jurnaliştii unor televiziuni să filmeze.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil de pe raza Sectorului 1 Bucureşti. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, arată un comunicat de presă al Poliţiei. 

Potrivit surselor „Adevărul”, soţul senatoarei l-ar fi agresat pe unul din poliţiştii, pe fondul unor discuţii în contradictoriu.

GALERIE FOTO

„În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis anterior Poliţia Capitalei.

Incidentul a avut loc în data de 10 decembrie, în timp ce jurnaliştii de la Rai Uno filmau la cabinetul de avocatură al senatoarei. 

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4”, a mai informat Poliţia Capitalei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite