SOV l-a scos pe Liviu Mihaiu din incompatibilitate pentru a putea fi numit guvernator al Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu a tras sforile pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării
Sorin Ovidiu Vîntu a tras sforile pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării

Sorin Ovidiu Vîntu a tras sforile pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în fotoliul de guvernator al Deltei Dunării. Ziaristul nu şi-a dorit funcţia pe motiv că salariul era mic, însă mogulul l-a făcut să accepte demnitatea publică. Mai era o singură problemă: Mihaiu era incompatibil pentru această funcţie pentru că era acţionar într-o companie privată. Soluţia a găsit-o tot Vîntu.

Surse judiciare au explicat pentru „Adevărul” că Sorin Ovidiu Vîntu s-a preocupat de toate detaliile numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. O preblemă era faptul că Mihaiu era acţionar trustul „Academia Caţavencu”, ceea ce-l făcea incompatibil pentru postul de guvernator.

Pe 2 septembrie 2008, la ora 14.12, SOV a avut o discuţie cu Sorin Enache, în care-i spunea acestuia că Liviu Mihaiu trebuie „exitat“ de la „Caţavencu“. Mogulul îl alinta pe fostul director general al Realitatea Media cu „Sorinelu”. „Liviu Mihaiu pleacă guvernator în Deltă”, a fost mesajul mogulului.

„E o treabă foarte mişto!”, i-a răspuns Sorin Enache. Problema mogulului, susţin surse judiciare, era însă calitatea lui Liviu Mihaiu, de acţionar la trustul „Academia Caţavencu”. „De aceea pe el îl vom exita înainte...”, ar fi spus mogulul, în sensul de a achiziţiona restul de acţiuni pe care Liviu Mihaiu le mai avea la „Academia Caţavencu”. Mihaiu a fost unul dintre acţionarii fondatori ai revistei.

„Îl cumpărăm?”, a întrebat Sorin Enache. „Suntem obligaţi să-l exităm înainte”, şi-a dezvăluit planul SOV. Mogulul nu voia ca Liviu Mihaiu să fie acţionar, deoarece era posibil să fie într-o stare de incompatibilitate, deoarece SOV avea mai multe interese în Delta Dunării, personal, dar şi prin intermediul societăţii Petromservice.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite