„Spartacus” din Rahova, condamnat în dosarul violenţelor de Paşte din aprilie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Poliţişti bihoreni
FOTO: Facebook/ Poliţişti bihoreni

Vasile Badea, bărbatul care a instigat la violenţe la adresa poliţiştilor în aprilie 2020, în timpul unei petreceri desfăşurate de Paşte în Bucureşti, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 5 la 5 ani şi două luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Badea, zis „Spartacus”, a fost trimit în judecată pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii publice, în dosarul violenţelor din cartierul Rahova.

În data de 19 aprilie 2020, forţele de ordine au intervenit în cartierul Rahova din Bucureşti, unde avea loc o petrecere cu mai mulţi oameni. În timpul acesteia, Vasile Badea a transmis pe Facebook filmări în care spunea Poliţiei şi Jandarmeriei să nu intervină, că le va răsturna maşinile.

Jandarmii şi poliţiştii au intervenit după apelul unui locuitor din zonă, iar conflictul a degenerat. A fost o ploaie de pietre şi mai multe obiecte au fost aruncate spre forţele de ordine. S-au tras şi câteva focuri de armă, însă nicio persoană nu a fost rănită, arată digi24.ro. 37 de oameni au fost reţinuţi după intervenţia poliţiştilor. Ulterior, cinci persoane au fost arestate.

După incident, Vasile Badea zis Spartacus şi-a cerut scuze poliţiştilor printr-un mesaj pe Facebook.

În urma incidentului, şapte persoane au fost trimise în judecată, alături de Vasile Badea, în mai 2020.

În şedinţa din 8 martie 2021, au fost condamnaţi Vasile Badea (5 ani şi două luni de închisoare), Constantin Gigi (7 ani şi trei luni de închisoare), Nicuşor Lider (5 ani şi trei luni de închisoare) şi Antonio Dincă (1 an şi nouă luni cu suspendare). Celelalte persoane trimise în judecată nu au fost condamnate.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite