Specialist DNA, prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro mită pentru un contract prin care parchetul urma să cumpere o dronă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Galati

DNA anunţă că un specialist din cadrul instituţiei, Nicolae Despa, a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro mită. Bărbatul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă


 "În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro şi, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu", transmite DNA.

Banii ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a D.N.A în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

Valoarea contractului este de 55.000 de euro, iar produsul achiziţionat ar fi fost o dronă, potrivit informaţiilor Adevărul.

"În contextul menţionat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", potrivit procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite