Spion cu diplomă de licenţă. SIE recrutează studenţi de la Universitatea din Bucureşti. Care sunt condiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) organizează marţi, la Universitatea din Bucureşti, o prezentare a oportunităţilor de angajare în cadrul SIE. Pentru a se angaja în acest domeniu, tinerii trebuie să aibă diplomă de licenţă, să aibă maximum 35 de ani, să fie disponibili pentru a lucra în străinătate şi să cunoască foarte bine o limbă de circulaţie internaţională.

"Pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaţionare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris. De asemenea, disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie. Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii", se precizează pe site-ul SIE, la oportuniăţi de carieră.

În privinţa procedurii de recrutare, SIE mai precizează că se pune mare accent şi pe "şcoala vieţii", deci pe abilităţile practice, şi că viitorii angajaţi trebuie să fie într-o formă fizică bună. De asemenea, candidaţii trebuie să ştie neapărat cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională şi să o ştie foarte bine. Ei trebuie să aibă disponibilitatea să mai înveţe şi alte limbi străine, de altfel, cu cât ştii mai multe limbi străine, cu atât ai mai multe şanse să fii angajat. O altă condiţie este ca viitorul angajat să aibă permis de conducere categoria B şi să ştie bine să lucreze pe calculator.

"Este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în SIE să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în preocuparea autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii. De asemenea sunt incompatibili candidaţii care fac parte din organizaţii interzise de lege sau din organizaţii secrete, precum şi cei care sunt consumatori de droguri sau dependenţi de alcool. Neimplicarea politică reprezintă un principiu de bază al activităţii SIE. În consecinţă, angajaţilor SIE nu li se permite să fie înscrişi în partide, organizaţii politice, sindicale sau să desfăşoare activităţi de natură politică", mai precizează SIE. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite