Spitalele care au luat dezinfectanţi de la firma vizată de percheziţii nu au raportat probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Deşi mai multe spitale au cumpărat dezinfectanţi de la firma vizată de percheziţiile de marţi, acestea nu au raportat niciun fel de probleme legat de calitatea substanţelor.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii mai multor spitale care au cumpărat dezinfectanţi de la o firmă vizată de percheziţii spun că au folosit substanţele şi nu au avut probleme. La Spitalul din Mediaş, produsul nu a mai fost comandat din luna septembrie a anului trecut, la decizia medicului epidemiolog. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a achiziţionat peste 3.000 de litri de dezinfectant de la firma vizată de percheziţii, în scandalul privind dezinfectanţii din spitale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, pe trimestrul întâi al anului au acesta s-au achiziţionat pentru spital 3.260 de letri, iar pentru UPU, 260 de litri de la firma respectivă. La spital a ajuns dezinfectant pentru mâini, suprafeţe şi pentru instrumentar. 

Şi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti se utilizează biocide din cele vizate de percheziţii. Conducerea unităţii medicale a cumpărat produse în valoare de 15.000 de lei, însă nu a putut preciza ce cantitate de biocid a cumpărat. 

Sursa citată mai notează că şi la Spitalul Municipal Mediaş s-au folosit astfel de dezinfectanţi. „Ultimul stoc a fost epuizat în septembrie 2018”, a declarat Gheorghe Nicorici, manager. Şi Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a achiziţionat 10 litri de dezinfectant anul trecut, în luna august, însă stocul a fost epuizat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite