Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, atacat de noul coronavirus. Câte cadre medicale sunt pozitive la COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O infectare cu noul coronavirus a apărut într-unul dintre cele mai mari spitale din România. Concret, 16 cadre medicale din Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului Bagdasar-Arseni din Bucureşti au fost depistate pozitiv. Alte zeci de teste sunt în lucru.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” confirmă informaţia privind existenţa a 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitatea sanitară, între care se află un medic şi şase asistente, dar infirmă faptul că ar fi vorba despre un focar de coronavirus.

„Confirmăm doar parţial ştirea în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare”, se arată într-o informare transmisă de Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

S-au suspendat internările

Potrivit sursei citate, măsurile luate au constat in suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi”, precizează reprezentanţii Spitalului „Bagdasar-Arseni”, citaţi de agerpres.ro.. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite