Managerul Spitalului Colentina, confirmat cu coronavirus. Unitatea se redeschide pentru pacienţii cronici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Colentina se va redeschide pentru pacienţii cronici, după ce a fost transformat în unitate medicală suport Covid-19, la începutul pandemiei. Managerul spitalului, Remus Mihalcea, a fost confirmat miercuri cu coronavirus, iar în acest moment este internat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ministrul Nelu Tătaru a anunţat că Spitalul Colentina din Bucureşti a primit avizul DSP pentru redeschidere. Decizia vine după o aprigă dispută în care DSP a amânat redeschiderea unităţii şi a emis o listă lungă de recomandări după mai multe controale.

Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul Clinic Colentina au transmis inclusiv o petiţie intitulată "Opriţi distrugera Spitalului Clinic Colentina! Nu vă mai jucaţi cu vieţile pacienţilor", în care solicitau în mod insistent redeschiderea unităţii la care se tratează lunar aproximativ 20.000 de pacienţi cronici. 

La mijlocul lunii iunie, în spitalul Colentina erau internaţi cel mult o sută de pacienţi cu coronavirus, majoritatea asimptomatici şi fără alte probleme de sănătate. 

În ultimele săptămâni, reprezentanţii spitalului Colentina au lucrat pentru reamenajarea şi dotarea fostului spital al STB, aflat vis-a-vis de unitatea medicală, în care ar urma să fie transferaţi pacienţii Covid-19.

Spitalul Colentina va avea in continuare zona dedicată pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19 şi, de asemenea, un circuit complet separat pentru bolnavii cronici.

Managerul spitalului Colentina, confirmat cu Covid-19

Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, a început să se simtă rău încă de luni, iar miercuri a primit rezultatul pozitiv şi a fost internat în Secţia de Pneumologie a Institutului Matei Balş.

Remus Mihalcea este simptomatic, are febră şi dificultăţi de respiraţie. Va fi demarată o amplă anchetă epidemiologică pentru că managerul a fost în ultimul timp la serviciu şi cel mai probabil a intrat în contact cu zeci de persoane.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns miercuri la 30.175, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, după ce alte 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus - cel mai mare număr anunţat în România de la debutul pandemiei - au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite