Spre o nouă epocă de împliniri măreţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna anului 2014. Socialismul a învins! Comuniştii zilelor noastre (pfui, m-a luat gura pe dinainte, am vrut să zic social-democraţi) se adună într-un Congres biruitor. Într-o atmosferă plină de entuziasm, se oferă cuvântul geniului Carpaţilor, varianta 2.0. Un socialist neinspirat îl aclamă drept „noul cârmaci”. E scos în şuturi din sală: e un băsist infiltrat!

Mulţimea e potolită cu greu pentru a se oferi cuvântul celui Ales. Oamenii sunt în transă: recită ode, plâng de fericire, femeile leşină. Într-un final, purtat pe braţe, începe să vorbească. 

Dragi tovarăşi,

Aşa cum ne spune tovarăşul Marx, viitorul aparţine oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Poporul român, în frunte cu avangarda sa, social-democraţii, a învins! Băsiştii vor fi eliminaţi in societatea multilaterală pe care o construim. Toţi acei fascişti bătrâni, în frunte cu Pleşu, Liiceanu şi alţii ca ei, care au otrăvit sufletele neprihănite ale muncitorilor, nu vor mai putea niciodată să propovăduiască (deşănţat, aş spune) capitalismul putred şi descompus (mulţimea e în delir: aplaudă, se îmbrăţişează, oamenii plâng de fericire).

Viitorul copiilor noştri e luminos. Am eliminat manualele fasciste; vor învăţa folosind manuale noi, după chipul şi asemănarea ministrului Educaţiei, iar acestea îi vor hrăni spiritual cum i-a hrănit vulpea pe Romulus şi Remus! (Cineva spune timid: credeam că era vorba de o lupoaică? E şi el aruncat în stradă, fiind, evident, tot băsist).

Am eliminat şi creaţia fascistă numită, popular, bac. În drumul luminos al poporului nostru, cât de curând facultatea va fi accesibilă pentru toţi oamenii muncii, indiferent de studii! (Cineva leşină de bucurie; e Vanghelie, care îşi revine după ce i se aruncă o vadră de apă pe faţă. Congestionat de bucurie, repetă la nesfărşit: o să fiu intelectual! o să fiu intelectual!)

O altă creaţie fascisto-capitalistă, procurorii...(aici nu mai poate continua. Se aud strigăte, urlete, se aruncă cu scaune. Un domn cu beretă şi tricou în dungi se agită de mama focului, pronunţând cuvinte de nereprodus). Geniul Carapaţilor înţelege că subiectul e prea sensibil şi trece la altceva.

Drumurile capitaliste, autostrăzile, nu erau altceva decât o încercare fascistă de a slăbi apărarea patriei noastre, făcând-o vulnerabilă la orice invazie. În loc de asta, în buna tradiţie românească, vom folosi drumuri neasfaltate, de pământ, pe care doar căruţele noastre neaoşe să poată circula.

Mă opresc aici cu reproducerea discursului. El va fi publicat în milioane de exemplare, în locul manualelor şcolare, pentru ca învăţătura sfântă să ajungă la întregul popor. Iar pentru cei care credeau că epoca de aur e întotdeauna în trecut, un trecut care trece în penumbră neajunsurile şi scoate în evidenţă realizările, am o veste bună: epoca de aur a început, e contemporană cu noi şi ne va duce, pentru cel puţin cinci ani, pe culmi nebănuite de progres.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite