SRI îi răspunde Gabrielei Firea în legătură cu scandalul calităţii apei din Bucureşti: Nu a fost bioterorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sri

Serviciul Român de Informaţii i-a răspuns Gabrielei Firea la solicitarea inaintata de edil privind situatia calităţii apei din anumite zone ale Capitalei.

Datele arată ca nu este vorba despre o situatie de bioterorism.

Pe 31 ianuarie, primarul Capitalei anunta că i-a scris preşedintelui Iohannis pe tema calitatii apei din mai multe sectoare din Bucuresti şi că a cerut SRI şi CSAT detalii, pentru a lămuri afirmaţiile contradictorii ale instituţiilor cu atributii in domeniu.

„Am trimis în pauză (pauza de la CGMB, n.r.) o scrisoare către preşedintele Iohannis, SRI şi CSAT, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize şi două tipuri de declaraţii. Analiza operatorului de apă - sancţiune penală dacă dezinformează primăria sau populaţia şi rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele şi doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu mă adresez instituţiilor competente şi cine a greşit şi a dezinformat poplaţia să plătească. Dacă cumva operatorul de apă a greşit, cu siguranţă voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate şi s-a transmis panică prin aceste măsurători (...) Eu cred că preşedintele ţării, pentru că este şi preşedintele CSAT, cât şi din partea SRI vom primi cele mai corecte informări şi vom ştii ce s-a întâmplat în această perioadă”, spunea Gabriela Firea pe 31 ianuarie.

Solicitarea a fost făcută după ce comunicarile publice ale Direcţiei de Sanatate Publica, prin Ministerul Sanatatii, si Apa Nova au fost contradictorii.

In timp ce Apa Nova dadea asigurari privind potabilitatea apei, sustinand ca analizele efectate arata ca este in paramentri normali, Ministerul Sanatatii recomanda populaţiei să evite folosirea apei din reţeaua publica, sustinand ca este crescuta peste limita cantitatea de clor rezidual. Ulterior, DSP a amendat Apa Nova cu 10.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite