Starea celor două copile care au fost la un pas de înec într-un ştrand din Capitală e staţionară. Medic: „Ambele sunt ventilate mecanic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea celor două fete care au fost la un pas de a se îneca, sâmbătă, într-un ştrand din zona Străuleşti, din Capitală este staţionară, dar în continuare gravă.

UPDATE: Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a continuat, marţi, audierile persoanelor care ar putea da detalii despre felul în care două fete de 12 şi 16 ani au ajuns la un pas de înec, sâmbătă, la ştrandul Străuleşti, fiind chemaţi să dea declaraţii medicul SMURD care era în timpul liber în zonă şi doi chelneri ai bazei de agrement.
Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-a chemat la audieri pe cei doi chelneri care erau de serviciu în timpul incidentului, dar şi pe medicul SMURD care se afla întâmplător în zonă şi a intervenit pentru resuscitarea fetelor de 12 şi 16 ani, potrivit news.ro.

Ce spun medicii

„Fetele sunt la fel ca ieri, ambele sunt ventilate mecanic. Nu sunt nici mai bine, nici mai rău. Cea mare, de 16 ani, nu răspunde la tratament, însă încă are bătăi ale inimii. Cea de 12 ani răspunde în schimb la tratament, aşteptăm să vedem dacă se produc schimbări în aceste zile”, a declarat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.45, un apel făcut la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că două fetiţe care pluteau în piscina unui ştrand din zona Străuleşti au fost scoase din apă de un angajat al centrului. De asemenea, acesta a fost cel care le-a acordat primul ajutor.

La faţa locului  s-au deplasat patru echipaje SMURD care au intervenit pentru resuscitarea şi transportul celor două fete la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”. De altfel, acestea au fost internate de urgenţă in jurul orei 21.45.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiind audiate mai multe persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite