Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Statutul poliţistului, modificat prin OUG. Noi surse de recrutare de personal pentru a reduce deficitul considerabil

5
30 Jun 2021 21:15:45
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul a aprobat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului.

”În prezent, structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit considerabil de personal, fapt care a determinat necesitatea de a fi  identificate o serie de măsuri, cu aplicare etapizată, pentru reducerea acestuia, potrivit concepţiei stabilite la nivelul conducerii instituţiei. Astfel, una dintre măsuri, introdusă prin ordonanţa de urgenţă, vizează implementarea unei noi surse de provenienţă a ofiţerilor  de poliţie, alături de  cele deja existente (absolvirea instituţiilor de învăţământ ale  Ministerului Afacerilor Interne, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor de poliţie şi încadrarea din sursă externă)”, a transmis, miercuri seară, Ministerul de Interne.

Prin adoptarea noului act normativ, s-a introdus posibilitatea ca, începând cu anul universitar 2021-2022, ofiţerii de poliţie să provină şi din rândul absolvenţilor programelor de studii universitare de master profesional organizate în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"  în acest scop.

”Aceste programe se vor adresa candidaţilor care deţin deja o licenţă în specializări universitare necesare structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi care vor urma un program de master profesional, cu frecvenţă, în aceleaşi condiţii de admitere şi pregătire existente pentru studenţii de la programele de studii de licenţă, forma de învăţământ cu frecvenţă”, a mai transmis MAI.

În prezent, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, se află în desfăşurare procedura de recrutare a candidaţilor la concursul de admitere organizat de Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", pentru programele de studii de licenţă, ultima zi de înscriere fiind 11 iulie 2021.

Pentru anul universitar 2021-2022, au fost scoase la concursul de admitere un număr de  605 locuri bugetate, forma de învăţământ cu frecvenţă, astfel: Facultatea de Poliţie, 430 de locuri la specializarea Ordine şi siguranţă publică şi 125 de locuri  la specializarea Drept, iar la Facultatea de Pompieri, 50 de locuri la specializarea Instalaţii pentru construcţii – pompieri.

Totodată, suplimentar, sunt stabilite pentru admitere, la Facultatea de Poliţie, un număr de 50 de locuri bugetate, la specializarea Ordine şi siguranţă publică, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, precum şi 100 de locuri cu taxă, la specializarea  Drept, forma de învăţământ la distanţă, toate destinate, după caz, categoriilor de  personal din MAI.

În limita spaţiilor de cazare şi învăţământ disponibile, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" va organiza, pentru anul universitar următor, după parcurgerea procedurilor legale necesare autorizării şi acreditării, o  sesiune de admitere şi la programe de master profesional, destinate dobândirii statutului de ofiţer de poliţie, pentru un număr de aproximativ 100-150 de locuri, precum şi pentru alte tipuri de programe de master incluse în oferta de şcolarizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Amdo Odma
30.06.2021, 21:54:46

Mare schimbare. Schimbare ar fi daca ar fi antrenati si nu s-ar lasa calcati in picioare de toti golanii.

-5 (13 voturi)
Una pe zi
30.06.2021, 22:36:02

le trebuie master ca sa opreasca agrsiunile? Nu le trebuie muschi, curaj si legi care sa le permita utilizarea armei din dotare.

-2 (6 voturi)
Una pe zi
30.06.2021, 22:37:08

ar trebui angajati dintre militarii care au luptat in Afganistan, etc si legi care le permit restabilirea ordinei master LOL

-1 (3 voturi)
Tomescu Tom
30.06.2021, 23:37:40

Ce atâta bătaie de cap ... ? Să preia toți polițiștii locali și să-i facă direct ofițeri ..... Au ăia o meserie în ei ...:)))) Vorba aia ...multă carte nu se cere ...

-4 (10 voturi)
kitty kat
1.07.2021, 00:02:56

Tomescu Tom, crezi cå åia cu diplomå sunt mai inteligenti? Cunosc eu pe unul cu diplomå la drept fårå frecventå, nu stiu cum o fi la locul de muncå, dar vocabularul lui e la acelasi nivel ca in urmå cu 20 ani cand a absolvit liceul la seral...dar azi are gradeee, leafå bunå si maine-poimaine pensie specialå.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările