Suciu: Raportul de control de la Colectiv nu caută vinovăţii personale, ci modificări de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a făcut precizări privind concluziile raportului Corpului de control privind tragedia din Clubul Colectiv FOTO gandul.info
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a făcut precizări privind concluziile raportului Corpului de control privind tragedia din Clubul Colectiv FOTO gandul.info

Raportul corpului de control al premierului privind tragedia de la Colectiv, care a arătat modul defectuos de intervenţie a autorităţilor, nu are scopul de a găsi vinovaţi, ci de a produce modificări legislative. Precizarea a fost făcută de de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă se pune problema schimbării secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, în urma concluziilor raportului efectuat de corpul de control al prim-ministrului după incendiul de la Colectiv.

„Aceste rapoarte nu duc la vinovăţii personale. Dacă schimbările procedural vor indica schimbări şi de competenţe se va lua în calcul şi acest lucru'', a spus Suciu, citat de Mediafax.

El a precizat că premierul şi Raed Arafat au avut discuţii înainte de raport, dar vor urma şi altele.
„Se vor aşeza factorii decidenţi la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri luate în calcul şi paşii necesari“, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Reprezentanţii mass-media au insistat asupra acestui subiect şi au întrebat dacă o persoană a cărei activitate a fost defectuoasă va fi păstrată la conducerea unei instituţii în aşteptarea schimbării procedurii, iar Dan Suciu a amintit că la ISU au fost deja schimbate conducerile.
El a reiterat ideea că raportul de control nu evidenţiază vinovăţii individuale, ci chestiuni care ţin mai mult de procedură.

„Identificăm procedurile, câte dintre ele trebuie schimbate şi în ce fel, identificăm modificări legislative care trebuie trecute prin Parlament sau care pot fi luate la nivel de Guvern, ăştia sunt paşii care urmează. Dacă de aici rezultă şi schimbări de competenţe, atunci se va lua în calcul şi schimbări de persoane care vor avea alte competenţe, dar e o decizie care urmează raportului“, a conchis Suciu.

Corpul de control al premierului a prezentat marţi raportul privind tragedia din Colectiv, precizând că se impune reformarea radicală şi îmbunătăţirea sistemului de asistenţă de urgenţă în caz de accidente colective, în condiţiile în care au fost deficienţe în funcţionarea instituţiilor.
Potrivit documentului, planul roşu de intervenţie nu a fost declanşat imediat, ci cu o întâriziere de 18 minute.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite