Surpare pe Faleza Dunării, la Galaţi, în urma precipitaţiilor din ultima perioadă. Primăria, dispusă să aloce bani pentru consolidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O surpare care a creat un şanţ adânc de aproximativ doi metri şi lung de zece metri s-a produs pe Faleza Dunării, din municipiul Galaţi, în urma precipitaţiilor din ultima perioadă, Primăria fiind dispusă să aloce peste 340.000 de lei pentru consolidarea malului afectat.

Surparea apărută în urma precipitaţiilor din ultima perioadă a afectat o porţiune din malul Falezei Dunării, din apropierea unui restaurant, unde s-a creat un şanţ lung de aproximativ zece metri şi cu adâncimea de circa doi metri. Pentru ca apa să nu mai ajungă în zona afectată, au fost amplasaţi mai mulţi saci de nisip, până la începerea lucrărilor de consolidare a malului.

De altfel, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că lucrările de consolidare au fost deja supuse unei licitataţii publice.

"În urma ploilor abundente de la începutul lunii octombrie, pe faleza superioară s-a creat o ravenă. Primăria Municipiului Galaţi s-a autosesizat în acest caz imediat. Specialiştii municipalităţii au mers la faţa locului şi au împrejmuit perimetrul respectiv. Până luni, lucrarea de proiectare şi reparaţie este supusă licitaţiei publice şi tot la începutul săptămânii viitoare sperăm să putem da ordinul de începere a lucrărilor. Prioritar pentru mine este un plan de reconsolidare a întregii Faleze superioare!", a scris primarul pe Facebook. 

De altfel, pe site-ul Primăriei a fost postat anunţul privind organizarea unei licitaţii publice pentru desfăşurarea lucrărilor de excavare, terasament şi taluzare pe Faleza Dunării (în 2 locuri), proiectare şi execuţie, muncipalitatea fiind dispusă să aloce în acest scop suma de 346.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite