Eveniment

articolul anterior articolul urmator

SURSE: Comisarul Gavriş nu ar fi participat la o petrecere şi nu ar fi încălcat legea când a fost „depistat” pe terasa unui local alături de trei procurori

21
23 Jan 2021 18:08:29
Autor: Raluca Stepanov
Radu gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei
Radu gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei

Una dintre persoanele cu care comisarul-şef Radu Gavriş se afla, vineri, la o masă de pe terasa restaurantului Hanu lui Manuc când în local a descins chiar şeful Poliţiei Sector 3, Gabriel Şchiopu, susţine că nici adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şi nici ceilalţi patru meseni în compania cărora acesta se afla nu participau la vreo petrecere.

„Era ora 19.00. Ne aflam pe o terasa care a funcţionat tot timpul pandemiei şi unde vineri seara nu era nicio petrecere. Era într-adevăr lume, dar nu ne cunoşteam unii cu alţii. Noi am fost tot timpul cinci persoane la acea masă”, a explicat sursa citată.

Aceasta a mai precizat că Radu Gavriş se afla în compania unui coleg şi a trei procurori. De altfel, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei nu a fost amendat pe loc.

Reamintim că Poliţiei Române se arată că „la data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor", a transmis, sâmbătă dimineaţă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă în care sunt prezentate acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore. 

Agenţia de presă news.ro a precizat „pe surse” că printre cei care au încălcat estricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se afla şi comisarul şef Radu Gavriş.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate. „Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, în cazul menţionat, s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că nu tolerează „nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”. „Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deţine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forţele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră, să reflecte calităţile şi adevărata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toţi”, a mai scris ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Tudor Miclovan
23.01.2021, 18:18:30

... si asta ar fi strigat ca Dem in Eu, tu si Ovidiu: Elvira, ce vezi nu e adevarat! Erau la rugaciune toti. Se rugam sa vina niste gagici pofticioase. Gaborii astia ne iau de ce sunt ei programati genetic...

-1 (13 voturi)
Valik6666
23.01.2021, 18:19:37

Un sef al Politiei si 3 procurori la o masa pe terasa Hanului lui Manuc....

+4 (4 voturi)
nea Ilie de la sculărie
23.01.2021, 18:33:59

evident ca se punea la calea un complot sa iti ia tie popita din ciorba!

-4 (8 voturi)
Pop Max
23.01.2021, 18:26:02

Sursa lui pește încearcă să dreagă busuiocul,dar e clar pentru toată lumea ce se întîmplă: ștăbimea din poliție și procuratură se p*șă pe lege, care e doar pentru proști. Nu-i nimic, proștii pun botul în continuare. Poartă mască, arată că-ți pasă etc.

-7 (17 voturi)
Toader Ailenei
23.01.2021, 18:54:19

Vrajeala de doi bani articolul. La toti le sta Radu Gavris in gat, articol platit de cineva cu interes: ori sindicat, ori vreun politician.

-6 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările