Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Surse. Percheziţii la Biroul de Operaţiuni Speciale Braşov: Suspiciuni privind furnizarea de informaţii din dosarele DNA şi ale altor parchete

0
18 May 2022 10:07:16
Autor: Andreea Traicu

Procurorii anticorupţie fac, miercuri dimineaţa, percheziţii la sediul Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov din cadrul Poliţiei Române, existând suspiciuni privind furnizarea de informaţii din dosarele DNA şi ale altor unităţi de parchete, au declarat surse judiciare pentru „Adevărul”.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 şi 2022.

În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate pe raza judeţului Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", transmite DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Adevărul, că instituţia publică vizată este DOS Braşov (Biroul de Operaţiuni Speciale). Ofiţerii DOS sprijină informativ anchetele parchetelor, având acces la date din dosare. Astfel, în acest caz există suspiciuni cu privire la furnizarea ilegală a unor informaţii din anchete.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările