Tânără cu meningo-encefalită, internată de urgenţă. Se suspectează o infecţie virală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 22 de ani din judeţul Bacău a fost internată în Iaşi cu diagnosticul de meningo-encefalită. Deocamdată nu se cunoaşte încă agentul patogen.

Tânăra a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde i s-a administrat de urgenţă taratmentul prevăzut în caz de meningo-enecefalită. După toate aparenţele ar putea foi vorba de o infecţie virală. Momentan, starea tinerei s-a ameliorat, fără a mai fi ventilată mecanic.

”Este meningo-encefalită. Nu avem încă agentul. O tratăm ca pentru orice, dar e mult mai bine pentru că nu mai este ventilată mecanic. A fost adusă de la Bacău, în urgenţă. Debutul bolii a fost brusc. Nu avem un anumit context din partea familiei care să ne conducă spre un anumit agent infecţios şi, ca urmare, am tratat-o ca pentru orice ar putea fi şi, între timp, vom avea şi alte rezultate. Important este să fie mai bine. Are sigur meningo-encefalită. Nu pot să spun însă de care este, pentru că sunt foarte multe cauze. Aşteptăm rezultatele de laborator. Am luat probe pentru bacterii, virusuri. Ced că e ceva viral",

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite