Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Tánczos Barna anunţă că ursul care a omorât un cioban şi a rănit grav un altul va fi eliminat

28
24 Jul 2021 21:40:42
Autor: Cristina Morozan
Ministrul Mediului a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a afirmat că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor Foto: Arhivă
Ministrul Mediului a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a afirmat că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor Foto: Arhivă

Un urs a atacat vineri noapte trei persoane aflate la o stână din zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un tânăr de 26 de ani a decedat iar un altul este internat în spital în stare critică. „Ministerul Mediului va continua să facă paşii necesari pentru a rezolva problema urşilor în România” a afirmat, sâmbătă, Tánczos Barna.

„Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat, iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei”, a scris Tánczos Barna, sâmbătă pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul Mediului a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a afirmat că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor. 
 
„Ministerul Mediului va continua să facă toţi paşii necesari pentru a soluţiona problema urşilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de vieţile oamenilor. Trebuie să fim raţionali şi să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor”, a mai spus ministrul Mediului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Flogea Aurelu
24.07.2021, 21:52:28

Deci incepe "extragerea ursilor". Ciudat cum nu a aparut nimic in ziare referitor la acel cioban, cu nume...sa il putem si noi identifica daca exista.

-5 (19 voturi)
Elrad Altmann
24.07.2021, 22:05:45

solutia e inarmarea romanilor. relaxarea regimului armelor si munitiilor. in asa fel nu mai moare nimeni iar ursii cel mai probabil vor ramane in viata pentru ca focul de avertisment ii va speria.

-9 (17 voturi)
cristi
24.07.2021, 22:04:09

Acesta nu e un urs care a venit in zone locuite ca sa atace oameni, ci un urs in habitatul lui care a mancat o vaca. Oamenii l-au atacat cu topoarele si el s-a aparat. In loc sa faca un sistem ca sa despagubeasca ciobanii in aceste cazuri si sa nu mai plece sa omoare animalele, mai bine "elibereaza" muntii de animale, ca sa ii poate "elibera" si de paduri.

+2 (12 voturi)
Realist
24.07.2021, 22:16:35

Parca-i vad pe ursi stand la sfat in creierul muntilor: "- N-avem incotro, ciobanul ala care si-a facut stana in gura barlogului nostru trebuie eliminat !" "Tánczos Barna anunţă că ursul care a omorât un cioban va fi eliminat" Deci o sa mai ramana doar ursii care stiu sa faca tumbe, sa jongleze cu mingea si sa sara prin cercul de foc ...

+9 (15 voturi)
John McClane
24.07.2021, 22:12:45

Pe criteriul asta toti politrucii, care au atacat si din vina carora au murit pameni in pandemie, dar si in afara ei, cand vor fi eliminati?

-7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările