Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Nelu Tătaru: Testarea persoanelor din Bucureşti va începe cu personalul medical

4
25 Mar 2020 23:43:59
Autor: News.ro
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că testarea în Bucureşti se va face etapizat: medici, pacienţi din spitale, persoane în vârstă şi apoi restul populaţiei. Capacitatea de testare va fi de 2-3.000 de teste pe zi. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că testarea în Bucureşti se va face etapizat: medici, pacienţi din spitale, persoane în vârstă şi apoi restul populaţiei. Capacitatea de testare va fi de 2-3.000 de teste pe zi. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical. „În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi", afirmă el.

Nelu Tătaru a afirmat, la Digi24, că testările în Bucureşti se vor face etapizat, urmând să fie vizat în primul rând personalul medical, după care se va continua cu pacienţii din spitale şi pensionari.
 
„S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş“, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.
 
El a precizat că se măreşte săptămânal capacitatea de efectuare a testelor şi că există deja spitale în ţară care pot face aceste teste.
 
„În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi în funcţie de rezultate sunt internaţi şi trataţi sau dacă sunt negativi ei sunt izolaţi la domiciliu. Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei. Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere“, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea a spus că a discutat tot cu profesorul Streinu-Cercel, iar în câteva zile 12 maşini ecologice vor merge ţintit la bucureştenii cu vârsta de peste 65 de ani sau cu boli cronice, pentru a-i testa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Alecu Alecu
26.03.2020, 08:09:07

Altul din conducerea Ministerului Extermianrii care are multi decedati pe constiinta lui de politruc. Acum 3-4 luni tăcea chitic, de parca nu stia ca Sanatatea e la pamânt si functioneaza pe baza de mită și șpagă, spitalele fiind pline de beurani, borceani, pintea si mii de altii ca ei.

ion carutasul
26.03.2020, 09:31:59

Alecu alecu .La 19 noiembrie 1942 ,dupa bombardamentul asupra armatei a 3-a romane s-a pus in miscare ,catre linia I a frontului spre ajutorarea romanilor raniti spitalul de campanie al diviziei XX germane . Unii din personalul spitalului or fi depus concediu medical ?

Nicolai Barbulescu
26.03.2020, 08:16:00

Testati personalul medical din toata tara,locuitori astazi ii testati si maiine se infecteaza timp pierdut folositi testele rational si cum ii separati dupa teste pe cei infectati de cei sanatosi?masuri sa linistiti populatia,30 de ani Politicieni sau inbuibat si dus tara de rapa si acum cauta vinovati,vinovati suntem toti noi ca vam votat si lasat sa va faceti de cap acum se va vedea cu adevarat situatia din Spitalele Romanesti.

ion carutasul
26.03.2020, 09:28:22

De acord . Tara de cretini . Dupa unii se vor face 2500 testari/zi ,adica 20 000 testari in 8 zile ,iar pentru 2 000 000 bucuresteni 800 zile . Vreo 3 ani .Dupa altii (L.Orban) 2500 teste /saptamana . Faceti dv. socoteala pentru 2 000 000 de locuitori din Bucuresti.

Modifică Setările